Efter flitigt dektektivarbeta har en bloggare på macles lyckats få tag på en hel del information om en ännu ej lanserad Acer-netbook som för närvarande kompabilitetstestas med Googles mobila Chrome OS operativsystem. Informationen avslöjar även mer om komponenterna.

Acers Chrome OS-netbook har ännu inget officiellt namn men benämns som ZGA i en ny version av Linux kerneln 2.6.36-rc1. Efter sökningar i systemloggar och felrapporter för Linux har man hittat bevis för att det Linux-operativsystem som används just är Chrome OS (version 0.8.62.0) samt att hårdvaran som används i datorn baseras på Intels Atom-plattform.

Acer ZGA utrustas med en Atom N455 CPU på 1,66 GHz samt 1GB RAM. Lagringsenheten består av en 8GB SanDisk pSSD-S2 som ska erbjuda en överföringshastighet på 70MB/s. Andra intressanta specifikationer en Bluetooth-enhet, 1,3 megapixel webbkamera samt ambient light sensor.

Specifikationerna kan mycket väl komma att ändras eller åtminstone spetsas ytterligare till lanseringen. En lansering som till synes ligger nära till hands då man i en buggrapport hittat information om att produktverifikation tester skulle påbörjas den 29 juli. Något som indikerar en lansering för Chrome OS under fjärde kvartalet, precis som tidigare ryktats.

Källa: Macles

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid