Small preview image

Yeston är förmodligen en helt okänd tillverkare för de flesta av er och även oss själva. Men den asiatiska grafikkortstillverkaren sägs nu ha tagit fram en, om vi får kalla det, extremare modell av Nvidias GeForce GT220 grafikkort. Riktad mot budgetmarknaden är GeForce GT220 knappast något prestandamonster men Yeston har i alla fall gjort sitt yttersta för att spetsa prestandan och kortets potential.



Man har ökat antalet PCB-lager från 4 stycken i referensdesignen till 6 stycken i sin egen design. Samtidigt som en kraftfullare 3+1 fasers strömförsörjning ska göra det möjligt att nå högre GPU-klockfrekvenser. Kortet ska även levereras med GDDR3-minne klockat till 2000MHz vilket är betydligt högre än de 1600MHz som referensdesignen får nöja sig med.


De prestandahöjande modifieringerna lär knappast göra kortet till en raket men det borde kunna bjuda på mer konkurrenskraftig prestanda. Samtidigt som två HDMI-utgångar tillsammans med en ensam DVI-utgång ger goda inkopplingsmöjligheter.


Enda nackdelen är att kortet verkar kräva extern strömförsörjning från en 6-pins molex kontakt. Samt att Yestons produkter inte finns att hitta på den svenska marknaden, men vi gillar tillverkare som går sina egna vägar.




Källa: Inpai.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid