Nu kan runt 300 000 svenska hushåll ta del av ett nytt bredbandsavtal från den spanska aktören Adamo som ger en surfhastighet på hela 28Mbit/s. Detta tack vare bredbandsgrossisten Song som nu uppgraderar sina telestationer för adsl2+ och samtidigt lanserat den adsl-teknik som nu når upp till 28Mbit hastighet.


De 300 000 hushåll som kan ta del av Adamos erbjudande ligger utspridda på 30 småstäder runt om i landet. Man planerar enligt Adamos vd, Fredrik Gillström, att även bygga ut i storstäderna men han påpekar samtidigt att intresset för höghastighetsuppkopplingar är större i småstäderna.


Det går knappast att klaga på kostnaderna för Adamos nya abonnemang som ligger på 348kr för 28Mbit. Vilket kan jämföras med Bredbandsbolaget som kräver sina 24Mbit-kunder på 449kr i månaden.


Ademo planerar att utöka sin kundkrets från 2000-3000 till närmare 10 000 i Sverige innan årsskiftet.
Med detta abonnemang ser vi ingen anledning att tro något annat heller. Nu hoppas vi bara att detta sätter press på övriga bredbandsleverantörer i Sverige och att man kanske passar på att uppgradera undertecknads telestation för adsl åtminstonde…


Källa: IDG.se

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid