Small preview image

Fildelning är ett hett ämne, inte minst med det stora misslyckadet med PirateBay nyligen. I Spanien har man nu bestämt sig för att sätta hårt mot hårt i jakten på fildelarna och helt enkelt förbjuda all form av otillåten peer-to-peer-fildelning, även den form som skulle falla innanför de så kallade ”fair use”-klausulerna. Samtidigt som P2P bli olagligt så kommer det vara olagligt för ISPs att förmedla tjänster som gör det möjligt att använda P2P. I Spanien har det skett en ökning av Internet-trafiken på 500% jämfört med fem år sedan och av all denna trafik är 71% P2P. MPA var givetvis snabba att applodera spanjorernas framsteg i kampen mot fildelarna.



”Compared to some European countries, Spain has some way to go in enforcement, but the new intellectual property law is a definite step forward, placing obligations for instance on ISPs to provide information. Hopefully, it will help us to get some injunctions,”


I samma veva så introducerar man även en skatt på all inspelningsbar media (DVD, CD, etc) som då skall ge ersättning till artister för förlorad inkomst. Något som knappast känns speciellt chockerande för oss svenskar dock…

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid