Sonys nya flaggkeppstelefon är här! Xperia Z4 introducerades av den japanska elektroniktillverkaren tidigare i dag. Som väntat erbjuder den nya modellen flera nya specifikationer. Konstigt nog har dock Sony inga planer på att introducera telefonen i andra länder än Japan. Framtiden för Sony-flaggskepp i Europa ser nu oklar ut.

Källor har i flera veckors tid visat bilder och specifikationer på Sonys kommande flaggskeppssmartphone. I dag presenteras Xperia Z4 med precis de specifikationer vi hade väntat. Presentationen innehöll dock en stor överraskning: Sony har inga officiella planer på att lansera Xperia Z4 utanför Japan.

Rykten har pekat på att Sony har planer på att göra om designen av Xperia Z inför nästa generation och att nästa stora lansering kommer att ske tidigt nästa år. Historiskt sett har Sony alltid lanserat sina flaggskepp ungefär samtidigt över hela världen och med samma namn. Xperia Z4 blir därmed företagets första flaggskepp att bara lanseras i Japan. Nu kan vi inte göra mycket mer än spekulera om framtiden för Sonys flaggskepp i Europa. Företaget har troligen inga planer på att lämna marknaden men det är fullt möjligt att det väljer att vänta tills nästa stora flaggskepp för att ersätta Xperia Z3 i väst.

Sony_Xperia_z4_2

Sony Xperia Z4 skiljer sig inte från Xperia Z3 på särskilt många sätt. Den nya modellen har samma skärm som sin föregångare men har bytt ut Qualcomm Snapdragon 801 mot Snapdragon 810, vilket bör ge marginellt förbättrad prestanda. Den nya processorn lagrar data på ett 32 gigabyte lagringsutrymme istället för Xperia Z3:s 16 gigabyte och får nu plats i en tunnare telefon som mäter 6,9 millimeter. Med sin tunnare design är dock Xperia Z4:s batteri lite mindre än Xperia Z3:s, 2 930 milliampere istället för 3 100 milliampere.

Sony Xperia Z4 kommer att nå japanska butiker denna sommaren för ett ännu okänt pris.

Källa: Sony via Electronista

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
TobbeLundgren Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
TobbeLundgren
Gäst
TobbeLundgren

Frågan är om dess kamera i verkligheten slår Iphone 6 ?