Sony uppdaterar Z-familjen genom att introducera en europeisk variant av Xperia Z4. Den nya modellen har en ny tunnare design, en ny frontmonterad kamera och ett kraftfullare inre. Skillnaderna är inte många men Sony hoppas kunna locka kunder genom att erbjuda en actionkamera utan extra kostnad.

Sonys Xperia Z-familj har just fått en ny medlem, och blivit lite mer förvirrande. Den nyaste modellen i produktfamiljen kallas Xperia Z3+ och kan beskrivas som en liten uppgradering av förra årets flaggskepp. Den nya modellen skeppas med tre huvudnyheter: en ny och tunnare design, ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset och en 5 megapixelkamera på framsidan istället för en 2,2 megapixelkamera.

Fortfarande vattentät i slimmad design

Den nya modellen tar med sig alla fördelar från sin föregångare, vilket innebär att telefonen fortfarande är vattentät och har en bra 20,7 megapixelkamera på baksidan. Modellens specifikationer ligger nu i klass med alla konkurrenter på marknaden samtidigt som den sticker ut genom att erbjuda en tunn konstruktion av metall och glas samtidigt som den är vattentät.

Sony Xperia Z3+ i korthet

  • Elegant slimmad design, 6,9mm tunn och med en vikt på endast 144g.
  • Vattentät (IP68*) – den högsta klassificeringen som går att uppnå, nu med öppen USB-ingång för enklare laddning. Fram- och baksida av härdat glas med en ram i aluminium.
  • Upp till två dagars batteritid som enkelt går att förlänga ytterligare med Battery STAMINA Mode.
  • Överlägsna bilder och video även i svagt ljus med uppdaterade kameror, både bak (20,7MP) och fram (5MP).
  • Förbättrad prestanda med ultrasnabb Qualcomm® Snapdragon 810 med åtta kärnor och 64 bitar, samt 32 GB lagringsminne som går att utöka med microSD-kort.
  • Snabbare surf, både via 4G och Wi-Fi, stöd för LTE Cat6 och Wi-Fi MIMO.
  • Sonys ledande skärmteknik, högupplöst ljud och PS4 Remote Play för underhållning i världsklass.
  • TRILUMINOS™-display med X-Reality™ for mobile och Live Colour LED, nu med ännu högre ljusstyrka och kontrast.

Hög prislapp men actionkamera på köpet

Inför lanseringen av Xperia Z3+ hoppas Sony kunna locka kunder genom att skicka med en kostnadsfri actionkamera till varje förhandsbokande kund. Kameran kallas HDR-AZ1 och kostar runt 2 000 kronor i svenska butiker. Erbjudandet sägs gälla för alla kunder som förhandsbokar telefonen någon gång mellan 26 maj och 28 juni. Enligt Sony kan kunder vänta sig leverans av telefonen den sista juni och riktpriset landar på 6 990 kronor inklusive moms.

Läs även

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Fan vilken underbar skapelse, men jag undrar dock hur 3GB gör sej med 64-bit ARM.
Med x86/x64 i Windows 64-bit så käkas väldigt mycket extra ram upp av behovet av 32-bit’s kompatibilitet, samt bredare instruktioner och minnesaddresser om jag inte minns fel.

Vi får väl se om ARM och Android får liknande problem.