Läckor som pekat på Sony har en ny smartphone på väg kallad Xperia Z4 har varit delvis felaktiga. Telefonen vi sett så många gånger kallas egentligen Xperia Z3 Neo, enligt nya uppgifter. Sony planerar att introducera Xperia Z4 som en ny modell med en helt ny industridesign senare i år eller tidigt nästa år medan Z3 Neo troligen lanseras om bara några månader.

Sedan lanseringen av Xperia Z har inte Sony gjort mycket av sin industridesign för flaggskeppsprodukter. Xperia Z3 använder visserligen aluminium istället för Xperia Z:s plast, men de estetiska skillnaderna mellan modellerna är inte särskilt stora. Enligt nya rykten har Sony planer på att introducera en ny telefon med en helt ny design senare i år. Telefonen sägs bära namnet Xperia Z4 men inte ha något med den information som tidigare läckt ut om produktnamnet.

Liten uppdatering får namnet Z3 Neo

Under de senaste månaderna har information och bilder från flera olika källor pratat om Sonys nya flaggskeppsprodukt. Enligt den tidigare läckta informationen har telefonen en 5,1 tum Full HD-upplöst skärm, ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset, 3 gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagringsutrymme. Att jämföra med den 5,2 tums Fyll HD-skärm och Snapdragon 801-chipset som hittas i nuvarande Z3-modellen. Xperia Z3 Neos specifikationer erbjuder med andra ord knappast några större nyheter i relation till Xperia Z3. Tidigare rykten har kallat telefonen Xperia Z4 men enligt en ny tweet från det beprövade Twitterkontot ViziLeaks kallas den läckta produkten egentligen Xperia Z3 Neo, vilket är logiskt med tanke på telefonen brist på betydande nyheter.

Sony_Xperia_z3_Neo

Helt ny design och Snapdragon 820

Som om inte ryktena om Sonys kommande produkter redan är förvirrande nog har information om Sonys egentliga uppföljare till Xperia Z3 redan dykt upp. Informationen kan knappast skådas som pålitlig men får oss att fundera över vad som väntar för Xperia Z-familjen. Om Xperia Z3 Neo lanseras som en liten uppdatering av Xperia Z3 under sommaren, finns det då potential för en större uppdatering strax därefter? Nästa flaggskepp från Sony vars namn skulle kunna vara Xperia Z4 sägs nå butiker under slutet av detta året eller tidigt nästa år, enligt rykten. Produktens lansering sägs bland annat bero på Qualcomm då den sägs använda företagets nya Snapdragon 820-chipset.

Med tanke på den stora mängden läckt information om vad vi nu kallar Xperia Z3 Neo är det minst sagt troligt att denna produkt är nära lansering och att den når butiker någon gång under sommaren. Vad som kommer därefter är svårare att avgöra. En större uppdatering av Xperia Z-serien är trolig men med den information vi har i dag är det svårt att avgöra när en sådan produkt skulle kunna lanseras.

Källa: AndroidOrigin, Twitter (ViziLeaks), Nowhereelse via Pocketnow, Pocketnow (2)

Läs även:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Thomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseronum
Gäst
Thomaseronum

För min del får Z4 gärna se ut som på länkad bild isf! 😆 🙂
comment image