Sony Xperia Z3 Compact har hyllats som en av Android-marknadens bästa telefon. Särskilt populär har den varit i Sverige eftersom den erbjuder hög prestanda i ett relativt litet format. Nu tror vi att vi ser de första detaljerna läcka ut om en uppföljare. Enligt ryktet får den nya modellen en högupplöst skärm och en frontmonterad 12,8 megapixelkamera.

Den svenska smartphonemarknaden skiljer sig lite från resterande delar av världen. I exempelvis Asien har det länge varit populärt med stora telefoner. I Sverige är det dock smartphones med relativt små skärmar som är mest populära. Då är det inte konstigt att vi blir lite extra exalterade när vi hör rykten om en ny kompakt smartphone från Sony, möjligen en uppföljare till Z3 Compact (bild).

Lika stor men med högre upplösning

Läckta detaljer från benchmarkingmjukvaran GFXBench och Geekbench visar att Sony har en ny smartphone på väg till marknaden vid namn E5663. Vi vet inte säkert vilket namn produkten kommer att få när den når butiker men med tanke på dess specifikationer känns det troligt att vi har att göra med en Z Compact-modell. De läckta detaljerna pekar på att den kommande modellen har en 4,6 tum Full HD-upplöst skärm, vilket betyder att den har en lika stor skärm som Z3 Compact men att skärmen erbjuder mer än dubbelt så många pixlar och förhoppningsvis en bättre bild.

Telefonens högupplösta skärm sägs drivas av en PowerVR G6200-processor som är inbakad i ett MediaTek MT6795-chipset. Om denna detalj än sann är det första gången Sony väljer ett MediaTek-chipset framför Qualcomms för en medlem i Z-serien. MediaTek-processorn kommer i alla fall assisteras av 3 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagringsutrymme.

Likt många tidigare Z-seriemodeller sägs också E5663 skeppas med ett par intressanta kameror. Kameran på telefonens baksida sägs fånga bilder med en 21 megapixelsensor medan kameran på framsidan sägs ha en upplösning på 12,8 megapixel, en ordentlig uppgradering från Z3 Compact:s 5 megapixelkamera.

Tillhör inte nödvändigtvis Z-serien

Med tanke på Z3 Compact:s framgång i Sverige kan vi alltid hoppas på att det är en ny Z-seriemodell vi har att se fram emot. Det finns dock flera detaljer i dagens rykte som pekar på att så inte är fallet. Den största ledtråden är faktumet att modellens versionsnummer stämmer bättre överrens med Sonys billigare modeller. Hela Z-serien har nämligen versionsnummer som början på bokstaven D, medan billigare modeller traditionellt sett kallas EXXXX. Vilket namn den kommande modellen än får verkar den vara värd att ta en närmare titt på.

Källa: Xperia Blog

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MarquzzmassemanMacAllan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Hela Z-serien har inte version nummer som börjar på D!..

Första Xperia Z : C6602-C6606
Xperia Z1 : C6902-C6906

Det är först i och med Z2 som det gick över till D (D6502-D65064)

Ni kan väl i alla fall kolla upp så att saker stämmer innan ni yttrar er?

Johan
Medlem
Johan

[quote name=”Pontus Holmberg”]Hela Z-serien har inte version nummer som börjar på D!..

Första Xperia Z : C6602-C6606
Xperia Z1 : C6902-C6906

Det är först i och med Z2 som det gick över till D (D6502-D65064)

Ni kan väl i alla fall kolla upp så att saker stämmer innan ni yttrar er?[/quote]
Du kanske också skulle kolla upp om saker stämmer innan DU yttrar dig?

Första telefonen i Z serien med D är Z1 compact (D5503).

masseman
Medlem
masseman

Den stora frågan är om de har fixat skärmarna så de inte spricker och slutar fungera hela tiden. Det är ju ett problem som funnits i 3 generationer nu utan att man löst det.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Tycker inte att man behöver mer än 720p på en 4,6″ display. Högre upplösning drar bara mer batteri. Är supernöjd med min Z3C och kan man förlänga batteritiden ännu längre så vore det ju toppen. Högre upplösning och snabbare processor behöver jag inte. Däremot skulle de gärna få förbättra kameran som jag inte alls är särskilt nöjd med.