Sonys bärbara PC-serie, VAIO, har nu funnits ute i ett drygt halvår på marknaden och snart ska det vara dags för en uppfräschning av serien.
I dagsläget kan man välja skärmar på upp till 16” vid köp av en VAIO-laptop men Sony ämnar öka insatserna med deras nylansering av VAIO-serien.
Det ska bli möjligt att välja skärmar med 17” bildyta vilket verkligen är imponerande för en bärbar dator. Tidigare har vi sett Apple stoltsera med 17” skärmar i mobila datorer men nu följer alltså Sony efter.
Vad som är kanske ännu mer imponerande Sony-skärmens upplösning på hela 1920×1200 pixlar. Där ligger även Apple i lä med deras upplösning på 1440×900 pixlar.


Suget att införskaffa en laptop inför de varma sommardagarna blir inte direkt mindre av sådana här nyheter. Men i samma veva blir vi nästan lite sura över att man måste investera i 20”+ för att vara i närheten av liknande upplösningar på stationära LCD-monitorer . Personligen hade jag inte tackat nej till en 19” widescreen LCD-monitor med en upplösning på 1920×1080 t.ex.
Helt säkert är i alla fall att Sonys VAIO-serie ger ett kraftfullt intryck med deras nya skärmar.


Källa: IDG.se

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid