Small preview image

Sony har under många år lanserat ultraportabla datorer som haft liknande dimensioner och specifikationer som de numera så kallade netbook datorerna. Sony har dock aldrig vänt sig till vanliga konsumenter som dagens netbook-marknad lyckats med. Även om Sony kanske kommer att lansera sin egen budgetmodell är det inget som kommer att stoppa tillverkaren från att lansera sin funktionsspäckade Vaio-modeller i samma storlekssegment. Vi har tidigare rapporterat om Sony VAIO TT190NIB som på pappret såg ut som den mest kompletta 11-tums dator vi sett hittills.



Med stöd för dubbla 128GB SSD-enheter, 11.1″ LED baklyst display, HDMI-utgång och Blu-ray spelare finns det inte mycket mer att önska av en dator i detta formatet. På CNET har man nu fått kika närmare på Sonys lyxmodell i netbook segmentet och omdömet är riktigt bra. Sony Vaio TT har ytterst få nackdelar för dem som är ute efter en ultraportabel dator i trevlig design med god prestanda och bra batteritid.



Den enda riktiga nackdelen är dock en stor sådan för de flesta. Sony har valt att gå efter en ganska brutal prissättningskalkyl. Priserna för VAIO TT börjar på runt 20 000 kronor och går upp mot hela 40 000 kronor när man går hela vägen med dubbla SSD-enheter och dylikt. Med andra ord 10 gånger så dyr som de 10″ netbooks som nu strömmar ut på marknaden.


Knappast prisvärt, men det gör inte på något sätt att vi tappar intresset för Sonys lilla värsting.


Läs hela testet på CNET.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid