Nu finns omräknade resultat av smartphonemarknaden och siffrorna visar att Sony nu är den tredje största tillverkaren i världen. Det ska dock inte ses som några positiva nyheter då företaget tappat marknadsandelar mot förra året tillsammans med Nokia, HTC och RIM.

När IDC släppte sin första rapport med en analys av marknadsandelarna från alla företag hade Sony inte offentliggjort några försäljningssiffror. Det är inte ofta vi kan rapportera om hur en aktör klättrar upp på listorna trots tappade procentandelar, men idag är så fallet.

Sony är idag världens tredje största aktör med en andel på 4,8 procent – jämfört mot 5,0 procent samma period tredje kvartalet förra året. Att Sony klättrat upp till en tredjeplacering beror på dålig prestation från deras konkurrenter. Nokia har störtdukit från 13,6 procent till ynka 3,4 procent av marknaden, HTC från 10,3 till 4,7 procent och slutligen RIM från 9,6 till 4,2 procent. Vinnarna i detta är inte helt oväntat ärkerivalerna Apple och Samsung.

Marknadsledaren Samsung har ett grepp om 31,3 procent av marknaden, från 22,7 procent förra året. Apples ökning är mindre men ändå noterbar från 13,8 procent till 14,6 procent. Vad som är viktigt att tillägga är att det är de dyrare flaggskeppen i det lukrativa toppsegmentet med höga vinstmarginaler från respektive företag som dominerar på marknaden. Tillsammans utgör ärkerivalerna ungefär hälften av den globala marknaden medan ingen annan aktör har marknadsandelar över 5 procent.


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonDesplow Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Desplow
Medlem
Desplow

Ingenstans i artikeln står det vilken tidsrymd analysen gäller.

Jag har sökt men kan inte hitta källan, är det verkligen säkert att Sony tappar i försäljning, för marknaden växer väll fortfarande starkt ?