Sonys vd Howard Stringer sägs ha blivit lite väl talfrisk i en scenintervju på Carnegie Hall med Walt Mossberg, där han närmast bekräftade att företaget tillverkar kamerakomponenter för Apple. Då tillverkarens teknik inte hittas i någon nuvarande Apple-produkt återstår bara iPhone 5 som nu kan komma att försenas på grund av jordbävningen i Japan som drabbat Sony märkbart.

Sony var en av de företag som såg störst skador under jordbävningen i Japan som påverkade 15 av Sonys tillverkningsfabriker. Att dessa skador påverkade flera av företagets kamerafabriker har varit känt sedan länge och när Howard Stringer mer eller mindre bekräftade att Sony arbetar med kamerakomponenter för Apples produkter har tidigare rykten om en försenad iPhone 5-lansering fått ny fart.

Redan tidigare uppgifter har pekat mot att Sony ska vara den tillverkare som förser Apples nästa generations smartphone med kamerakomponenter och att man då skulle använda sig av en 8 megapixel sensor. Sony presenterade under hösten 2010 en ny tunn 8,1 megapixel sensor med ett djup på endast 5,67mm, vilket skulle kunna vara ett intressant val för Apples nya telefon.

Varken Apple eller Sony har valt att kommentera uppgifterna i efterhand och inte minst ryktena om en försening av iPhone 5 ska tas med en nypa salt.

Källa: Ars Technica

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid