En ny rapport hävdar att Sony just nu förbereder sig för att slå ihop sina nuvarande prenumerationstjänster till en enda tjänst med kodnamnet ”Spartacus”.

Sony erbjuder idag två olika prenumerationstjänster för Playstation. Den ena kommer i form av Playstation Plus som krävs för merparten av onlinebaserat spelande på företagets konsoler. Den andra är Playstation Now som är en tjänst som erbjuder en uppsättning speltitlar prenumeranter kan ladda ner eller strömma direkt till sina enheter.

Sony hävdas nu förbereda sig för att slå ihop dessa två tjänster. Den nya plattformen sägs gå under kodnamnet Spartacus och reportern Jason Schreier påstår att Playstation Plus-märket kommer att vara kvar men att Playstation Now-namnet kommer att pensioneras.

Spartacus sägs erbjudas tre olika utföranden med olika prislappar per månad. En av dessa med nuvarande Playstation Plus-funktioner, en annan med Playstation 4 och så småningom Playstation 5 spel. Den tredje och förmodligen dyraste uppges erbjuda saker som demoversioner av spel och ett bibliotek av klassiska Playsation-titlar. Detta bibliotek ska då inkludera spel från Playstation 1, 2, 3 samt den handhållna konsolen PSP.

Skulle informationen stämma kan Spartacus komma att bli mycket lik Microsofts Xbox Game Pass. Huruvida Sony och Playstation faktiskt kan mäta sig med den utmanande tjänsten återstår dock att se. Microsoft erbjuder många storspel från sina egna spelstudios från dag ett på sin plattform. Något som känns som en nödvändighet för Sony att haka på om Spartacus ska kunna tackla Game Pass som bara verkar växa sig allt större.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid