Sony har nu släppt sin nya VAIO SE med rätt intressant specifikationer, och överlag bra genomförande. Som vanligt satsar Sony på design med sin VAIO-serie och deras SE ser inte ut att vara ett undantag. Förutom ett stilrent utförande med aluminiumchassi, kommer den med diskret grafikkort, upp till två 512 GB SSD-enheter och mäter 26 mm i profil.

Sony VAIO SE blir en ny dator i företagets förhållandevis dyra VAIO-serie. Datorns chassi är byggt i aluminium, något vi börjat se i allt mer toppmodeller från diverse företag. VAIO SE får en 15,5″-skärm med LED-bakgrundsbelysning och en upplösning på fina 1 920 x 1080, som drivs av antingen ett AMD Radeon HD 6470M 512 MB, eller HD 6630M 1 GB beroende på konfiguration.

Sony_VAIO_SEc

Processorn är en Intel Core i5-2430M 2,4/3,0 GHz med flertrådstekniken Hyper-threading, 3 MB cache-minne och ett TDP-värde på 35W. Den kan bytas ut mot en dyrare Core i7-2640M 2,8/3,5 GHz med flertrådstekniken Hyper-threading, 4 MB cache-minne med samma 35W TDP. Med detta får datorn 4 GB RAM fastlött på moderkortet, dock ska det finns en ledig plats för slutanvändare att installera ett extra RAM-minne.

Sony_VAIO_SEb

Valet av hårddisk finns i hela sex olika konfigurationer. Den billigaste är en 500 GB 7 200 RPM-hårddisk, medan det dyraste två 512 GB SSD-enheter. Om det finns två 2.5″-platser eller ej i datorn framgår inte, då det inte går att välja att ha mer än en mekanisk hårddisk installerad. Som optisk läsare är en DVD-brännare standard, men det går att köpa till Blu-ray istället.

Sony_VAIO

Batteriet som skeppas med är av typen Li-Ion med en kapacitet på 4400 mAh. Det finns även att köpa ett ”sheet”-batteri med samma kapacitet att expandera med. Sheet-batteriet sätter man dit under datorn och istället för att ta upp massor plats i bakkant, så delar den ut sin massa under hela datorn. VAIO SE mäter 380 × 24,5 × 255,9 mm och mäger endast 1,96 kg trots vad som kan ses som en välutrustad dator.

Sony_VAIO_SEd

OBS! Datorn på bild in VAIO SE, men visar hur Sonys sheet-batteri fungerar i praktiken.

Slutligen får den en 1,3-megapixel webkamera, WiFi, USB 3.0, Bluetooth och stöd för Intel WiDi 2.1. Sony VAIO SE väntas skeppas någon gång i mitten av oktober, och får alltså en prislapp på strax under 10 000 kr ($999) och uppåt beroende på konfiguration.

Källa: Sony

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonBarehipster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Barehipster
Medlem
Barehipster

Såg trevlig ut, dock känns det lite som en flopp då Ultrabooks är på gång.