För de som tidigare hört talas om Sony PSX låter detta kanske något konstigt då PSX knappast haft någon ljus tillvaro på marknaden hittills. Men om vi lägger till att Sony den senaste tiden nästan halverat priset på instegsmodellen Sony DESR-5100 kanske det blir något lättare att förstå.


Sony PSX är en allt-i-allo maskin som kombinerar en PlayStation 2-konsol med diverse andra egenskaper. Bland annat har PSX en integrerad hårddisk, TV-tuner och DVD-brännare varpå den fungerar utmärkt som PVR (personal video recorder).
Sony PSX har helt enkelt många användningsområden men den har också kostat många kronor att tillförskaffa sig (I Sverige finns den tyvärr inte alls att få tag på i vanliga affärer.).
Till stor del beroende på detta har försäljningen av Sony PSX varit anmärkningsvärt dålig ända sedan dess introduktion men nu är det alltså andra bullar.


”Figures from market research group BCN show that during the week ended October 3rd, the low-end PSX model (the DESR-5100, sporting a 160Gb hard drive) took first place in the chart, ahead of Pioneer’s popular DVR-520H-S model in second place, and Sony’s own RDR-HX8 recorder in third.”



Med andra ord behöver det inte vara Sony PSXs inriktning som allt-i-allo-maskin som hindrat försäljningen tidigare. De flesta kunder har helt enkelt varit prismedvetna.
Sony DESR-5100 som är utrustad med en 160GB hårddisk säljs numera för runt 330 euro (~3000 SEK) vilket alltså är nästan hälften av vad Sony krävde vid lanseringen.


Om detta kommer mynna ut i fler liknande system återstår att se men med tanke på marknadens framfart är det inte omöjligt att nästa generations spelkonsoler har mycket av dessa egenskaper inbyggda från fabrik.


Källa: Gamesindustry.biz

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid