Många hoppades nog att Sonys CES-presentation skulle innehålla ny information angående nästa generations Playstation VR. Dessa förhoppningar slog visserligen in men mängden information är inte direkt mättande.

Sony har sedan tidigare bekräftat att en ny generation av Playstation VR är på väg. Tillverkaren har även visat upp designen för handkontrollerna och gett några munsbitar information sedan tidigare. Dock inte mycket mer än så och många hoppades nog att CES 2022 skulle förse oss med en bättre koll på det kommande VR-headsetet.

I själva verket bekräftade Sony inte mycket mer angående headsetet än att namnet blir just Playstation VR 2. Detta tillsammans med bombnedslaget att handkontrollerna kommer att kallas SenseControllers är i princip allt nytt Sony hade att säga angående enheten.

Efter namnen hade bekräftats nämndes det att Sony har förbättrat spårningen för handkontrollerna jämfört med första generationens PSVR. Samt att enheterna kommer att erbjuda ”nya sensoriska egenskaper”, 4K-upplösning och 110 graders synfält. Hur headsetet faktiskt ser ut, när det lanseras och dess prislapp är dock aspekter vi endast kan spekulera i just nu.

En kort trailer för ett kommande VR-spel i Horizon-universumet visades också. Detta går under namnet Call of the Mountain och kommer vara exklusivt för just PSVR 2. Likt den kommande hårdvaran finns det dessvärre väldigt lite information om spelet. Inget lanseringsfönster eller dylikt nämndes i samband med den korta videosnutten som visades upp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid