Vi har följt både Nintendo och Sonys framfart på den mobila konsolmarknaden ett bra tag nu. Nintendo har nyligen gått ut med ett officiellt lanseringsdatum för deras Game Boy Advance uppföljare, Nintendo DS, medan Sony tiger om både tillgänglighet och pris på PSP.
Nintendo DS kommer lanseras den 21 november i USA och riktpriset ligger på US $149.


Sony har från start marknadsfört PSP som mer eller mindre en portabel PlayStation 2 konsol och enligt de förhandstittar som dykt upp verkar PSP vara en mycket kraftfull konsol. Grafiken är i paritet med den på PS2 och utöver detta erbjuder enheten en mängd multimediaegenskaper som audio/video-uppspelning m.m.
En potentiell fara med PSPs breda användningsområde är att priset springer iväg till ohälsosamma nivåer, något vi tagit upp i tidigare rapporteringar om enheten.


På E-gear har man nu skrivit en kort artikel som just tar upp diskussionen kring Sonys prissättning av PSP.
Hittills har Sony vägrat ge några egna prisuppgifter men återförsäljare har uppskattat introduceringspriset till runt US $270. Med andra ord nästan dubbelt så mycket som för Nintendo DS.


Man frågar sig varför man ska betala extra för t.ex. videouppspelningsmöjlighet när få väntas använda det och slutsatsen blir att Sonys prissättning i detta fall är viktigare än någonsin.
Läs hela artikeln på E-gear.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid