Nu har det äntligen dykt upp officiella uppgifter kring prissättningen av Sonys kommande portabla spelkonsol PlayStation Portable, PSP.
Med tanke på konsolens minst sagt gedigna egenskaper och användingsområde har priset varit det absolut största frågetecknet inför lanseringen av PSP.
En kraftfull konsol i alla ära men med tanke på Nintendos DS och dess aggressiva prissättning fanns det risk att PSP helt enkelt blev en lyxpryl som få ”vanliga” konsumenter kände sig manade att lägga pengar på.


Nu verkar det dock som att Sony verkligen tänker göra ”The Full Monty” och satsa allt på ett kort vid lanseringen av Sony PSP och vi förmodar att prissättningen ger en otäck känsla i ryggraden hos Nintendo.


Sony kommer som vi tidigare rapporterat lansera PSP i olika paket. Grundpaketet består av själva konsolen (PSP-1000), en ac-adapter och ett batteripack. Detta paket kommer kosta 20 790 Yen (~1400 SEK) när det lanseras i Japan den 12 december. Detta pris får det att bubbla i magen av förväntan då det bara är någon hundralapp dyrare än introduktionspriset för Nintendo DS och nästan ser ut att vara för bra för att vara sant.


Sony kommer även att erbjuda ett paket med ett flertal tillbehör som förmodligen är det mest intressanta för de flesta köpare. Sony PSP-1000K heter detta paket och innehåller förutom ovanstående, hörlurar med integrerad fjärrkontroll, handledsband, bärväska och ett 32MB Memory Stick Duo minne.
Sony PSP-1000K kommer kosta 26 040 Yen (1700 SEK) och känns mer än överkomligt för en så till synes kraftfull enhet som Sony PSP.
Dessa tillbehör finns för övrigt även att köpa separat.Sony PSP-1000K


Vi har i flera tidigare nyhetsrapporteringar diskuterat specifikationerna för Sony PSP men kort och gott kan vi säga att enheten enligt Sony ska erbjuda en grafisk upplevelse jämförbar med den hos PlayStation 2. Samtidigt som man ska kunna se filmer och spela över nätverk med enheten.


Sony PSP-1000 har stöd för bland annat USB2.0, WiFi 802.11b och kröns av den imponerande LCD-displayen på 4.3″.
Batteritiden som det pratats mycket om på senaste tid kommenterar Sony på följande vis i sin pressrelease.


”PSP features an integrated high output lithium-ion battery that provides play time of between 4 and 6 hours for game titles and continuous 4 to 5 hours for video viewing. (SCEI actual measurement)”


Det känns som klart acceptabla siffror men det vi mest funderar över nu är hur kampen mellan Nintendo DS och Sony PSP kommer sluta. Med Sonys onekligen aggressiva prissättning känns det som att PSP med sin utsökta design och featurerikedom ligger bäst till.
Dock kan man fråga sig om Sony verkligen tjänar några pengar på försäljningen av PSP, då produktionskostnaden lär ligga på en fin slant.


I Sverige får vi dock vänta ett tag till på att få klämma på någon av dessa enheter då vi inte sett något europeiskt lanseringsdatum någonstans.


Källa: TechJapan

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid