Den 11 december lanserade Sony sin första portabla spelkonsol i Japan, Sony PlayStation Portable (PSP).
Under helgen har ivriga konsumenter haft möjlighet att lägga vantarna på den efterlängtade spelkonsolen som minst sagt är en stor satsning från Sonys sida.
Även om Sony PSP i grund och botten är en spelkonsol har den mängder av egenskaper som gör den extra intressant. Vi vet att många av våra läsare är intresserade av konsolen och vi kommer därför att fortsätta vår rapportering om den och dess rivaler.


Det är även en del Internetmedier som fått tag på Sony PSP-konsoler och en av dem är IGN.com. Här har man under arbetet på en längre recension skrivit en kortare ”första intrycket”-artikel som sneglar över Sony PSP och dess användning.
Inte helt oväntat får PSPs display en hel del lovord.


”And the screen is indeed bright and good looking, regardless of battery or AC. We can’t stress enough how good looking the screen is. We notice it every time we play the system, and we wouldn’t be surprised if it’s the first thing the general public will notice as well when looking at the PSP for the first time.”


Man tar upp det mesta, om än i kort form, allt från vanligt spelande till MP3-uppspelning. Några längre utlåtande får vi nog vänta på men det är en läsvärd förhandstitt.Man har i en separat PSP-artikel även tacklat ett av de stora samtalsämnen kring Sony PSP, dess batteritid. Man har helt enkelt skrivit en batteridagbok, där man använt PSP-konsolen från och till för olika ändamål, vanligt spelande, överföring av MP3-filer osv.
Under sporadisk användning höll batteriet PSP-konsolen levande i 4 timmar och 45 minuter. Slutsatsen är att batteritiden inte är så dålig som många trott, men att det samtidigt beror mycket på vilka applikationer man använder konsolen till.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid