En ny rapport menar att Sony kommer att börja låta PS5-användare expandera sina konsolers lagringskapacitet. Detta genom en mjukvaruuppdatering som ska öppna upp konsolens M.2-plats för extra lagringsenheter.

Sonys senaste spelkonsol PS5 har i dagsläget endast den medföljande lagringsenheten att erbjuda användare. Denna kommer med en lagringskapacitet på 825 GB varav 667 GB faktiskt är tillgängligt för användare att installera speltitlar på. Något som inte direkt är jättemycket då speltitlar idag växer sig allt större och till exempel senare Cal of Duty-titeln tar bara den upp över 100 GB utrymme.

Sony har dock planerat för att tillåta användare expandera den totala lagringskapaciteten hos sina spelkonsoler. Detta genom att inkludera en M.2-plats för NVMe-enheter på moderkortet hos PS5. Denna är dessvärre inaktiv idag och Sony har inte gett något faktiskt tidsspann då man planerar att aktivera porten genom en mjukvaruuppdatering.

En ny rapport från Bloomberg hävdar däremot att denna systemuppdatering kan komma att landa någon gång under sommaren. Detta efter att Sony testat tillgängliga M.2-lagringsenheter för att se vilka tillgängliga enheter som är snabba nog att erbjuda den nivå av prestanda Sony eftersträvar.

Högre ljudnivå, lägre temperaturer

Bloomberg menar även att denna kommande systemuppdatering ska låsa upp högre varvantal på spelkonsolen kylfläkt. Något som kommer att leda till en högre generell ljudnivå men förhoppningsvis även lägre temperaturer och minskad risk för överhettning. Huruvida användare kommer att få möjligheten att själva styra varvantalen hos kylfläktarna eller om en högre ljudnivå är att vänta för alla användare är dock oklart.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med rykten. Sony har bekräftat att man kommer låsa upp den integrerade M.2-platsen i PS5 för lagringsexpansion. Däremot finns det som tidigare nämnt inget bekräftat lanseringsfönster för den uppdatering som ska göra just detta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid