Vissa PS5-enheter kan ha utrustats med en fläkt som är märkbart mer högljudd än andra. Detta enligt en fransk teknikhemsida som har plockat isär fem olika exemplar av Sonys senaste spelkonsol.

Den franska hemsidan Les Numériques har upptäckt att Sony kan ha använt olika fläktar i olika exemplar av spelkonsolen Playstation 5. Detta efter att hemsidan plockat isär fem upplagor av konsolen och hittat två olika fläktar på insidorna. Två fläktar som märkbart skiljer sig mot varandra och mot den fläkt som syntes i Sonys officiella teardown-video av PS5.

Undersökningen drogs igång efter att hemsidans testexemplar visade sig vara märkbart tystare än ett exemplar som ägs av en av hemsidans anställda. Tre av de exemplar som plockades isär i undersökningen hade utrustats med ”Fläkt A” och resterande två med ”Fläkt B”.

Efter ytterligare undersökningar visar det sig att Fläkt B kommer med en ljudnivå på 43 decibel och Fläkt A med en märkbart tystare ljudnivå på 39 decibel. I sin artikel lämnar Les Numériques även flera ljudklipp som påvisar ljudskillnaderna mellan de två fläktarna.

De två fläktarna kan särskiljas via deras mittdelar samt till synes olika uppsättningar fläktblad. Dessvärre kan användare inte fastställa vilken fläkt sin konsol har utrustats med utan att öppna upp själva konsolen. Något som mycket väl kan komma att tillintetgöra produktgarantin.

De två olika fläktmodeller som hemsidan hittade inuti sina PS5-enheter skiljer sig som tidigare nämnt även mot den fläkt i Sonys officiella teardown-video:

Sony har i skrivande stund inte uttalat sig om varför olika fläktar används i olika PS5-enheter. Huruvida det handlar om att spara in pengar eller osäker tillgång för ena fläktupplagan är således oklart. Sony har dock lagligt stöd för att nyttja olika fläktmodeller i sina spelkonsoler så länge de olika varianterna fyller samma funktion.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid