Small preview image

Sony VAIO X är en korsning mellan en vanlig bärbar dator och en netbook med sin 11,1-tum stora LCD-display. Sony har lagt stor vikt vid datorns design, eller vi kanske ska säga ”lite vikt” då VAIO X väger så lite som 680g. Ungefär hälften av vad de flesta 10-tums netbooks väger in på. Sony har tillverkat datorn i lättviktsmaterialet kolfiber som inte bara bidrar till en extremt låg vikt utan även är riktigt stryktåligt. Detta är en bidragande faktor till datorns mycket nätta yttermått, VAIO X är endast 1,4cm tjock.



Utöver sitt riktigt stiliga yttre hävdar Sony att datorn ska erbjuda upp till en dags batteritid, vilket är ett något oklart mått i våra ögon men som lovar gott.


Hårdvaran i Sony VAIO X är för närvarande Intels Atom-processor men samtidigt säger man att ingenting är helt spikat och vi hoppas både på CULV processorer och nästa generations Atom-processor (Pineview).


Sony VAIO X väntas lanseras i slutet av oktober i kölvattnet av Microsoft Windows 7. Prisuppgifter är fortfarande oklara men räkna med att prislappen lär vara det tydligaste tecknet på att detta inte är en vanlig netbook, men vi hoppas på det bästa. Det är i alla fall svårt att inte uppskatta datorns yttre, inte minst tangentbordet och den superlåga profilen.






Källa: Engadget, Netbook news

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid