Under gårdagen var det så äntligen dags för den officiella presentationen för Sonys bärbara spelkonsol PSP. Spelkonsolen som vi tidigare rapporterat om är Sonys svar på Nintendos GameBoy-serie som under många år dominerat den portabla spelkonsolmarknaden.
Under en pressrelease för E3-mässan i går visades en fungerande prototyp av PSP upp för pressen.
Det har sedan länge ryktats om PSP-konsolens specifikationer och nu när de äntligen är officiella är det nog inte många som har något att klaga på. Fysiskt sett består enheten till större del av en TFT-display i widescreenformat (16:9, 4.3″, 480×272 pixlar, 16 miljoner färger) som onekligen ser inbjudande ut.
Som lagringsmedia använder sig PSP av UMD (Universal Media Disc) med en kapacitet på upp till 1.8GB. Konsolen har även stöd för USB2.0, Sony Memory Stick Pro Duo och WiFi-LAN (802.11b) för att ytterligare bredda dess användningsområde.
PSP ska förutom spelande bjuda på möjlighet att spela upp filmer och musik vilket vi inte tidigare sett i portabla spelkonsoler.
Sony har dock inte nöjt sig med detta utan kommer även erbjuda flera intressanta tillbehör som USB-kamera och ett USB-baserat GPS-system.Möjligheterna verkar oändliga med PSP och helt klart är det för mycket att nämna i en enda nyhet. PSP väntas komma ut i handeln under våren 2005 och nu ska man bara orka vänta tills dess.


Mer information och bilder på Sony PlayStation Portable kan man hitta på PlayStation.com.
Fullständiga specifikationer kan man hitta på NordicGamers.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid