Sony Xperia Z4 lanserades nyligen i Japan, Xperia Z3+ lanseras snart i Sverige och Xperia Z4v presenterades nyligen i USA. Skillnaderna mellan de olika modellerna är få men en viktig sak att veta är att Xperia Z4v blir Sonys första smartphone med QHD-upplöst skärm men att modellen troligen aldrig kommer att lanseras i Sverige.

Vi är vana vid konstiga och förvirrande produktnamn. Ett av teknikvärldens mest kända exempel på detta kan påstås vara kameratillverkaren Canon som har olika namn för exakt samma produkter över hela världen. Nu visar Sony att de kan vara minst lika förvirrande.

Sony Xperia Z4 lanserades nyligen i Japan som uppföljaren till Xperia Z3, som lanserades över hela världen under slutet av förra året. Produkten kom konstigt nog aldrig till Sverige men presenterades nyligen för Europa i form av Xperia Z3+, en produkt som har så gott som exakt samma specifikationer som Xperia Z4 men bär ett annat namn. Nu presenteras Xperia Z4v, en ny smartphone från Sony som också är extremt lik både Xperia Z3+ och Xperia Z4, med ett fåtal undantag. Den största skillnaden är att den nya modellens skärm har en upplösning på 2 560 x 1 440, istället för 1 920 x 1 080. Detta betyder att Sony nu har introducerat sin första smartphone med denna höga upplösning.

Förvirrande men inte ovanligt

Vi ska inte klaga allt för mycket på Sonys smartphonestrategi. Många andra företag har liknande produktfamiljer och anpassar sina produkter för olika regioner och teleoperatörer. Förvirringen kring Xperia Z4v kan delvis förklaras med den amerikanska teleoperatören Verizon som är känd för att sälja unika produkter med annorlunda produktnamn, som också är Xperia Z4v:s enda återförsäljare.

Vad som än är förklaringen bakom introduktionen av Sonys nya smartphone kan vi inte sluta tänka att det kanske vore enklast för både Sony och dess konsumenter om inte samma produkt bär tre olika namn i olika delar av världen.

Sony_Xperia_Z4v

Skillnader och likheter mellan Sonys flaggskeppsmodeller

  Sony Xperia Z4 Sony Xperia Z3+ Sony Xperia Z4v
Skärmstorlek
5,2 tum
5,2 tum
5,2 tum
Skärmupplösning
1 080 x 1920
1 080 x 1920
2 560 x 1 440
Processor
Qualcomm Snapdragon 810
Qualcomm Snapdragon 810
Qualcomm Snapdragon 810
Huvudkamera
20,7 megapixel
20,7 megapixel
20,7 megapixel
Frontmonterad kamera
5,1 megapixel
5 megapixel
5 megapixel
Batteri
2 930 mAh
2 930 mAh
3 000 mAh
Trådlös laddning
Nej
Nej
Ja, Qi
Mått
Cirka 146 x 72 x 6,9 mm
146,3 x 71,9 x 6,9 mm
144,4 x 72,3 x 8,6 mm
Vikt
144 gram
144 gram
160 gram
Färg
Vit, svart, brun, grön
Vit, svart, brun, grön
Vit, svart
Marknad
Japan
Europa
USA

Källa: Android Central

Läs mer:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RSkuggan777 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Snapdragon 810 sätter käppar i hjulet, trots alla tidigare varningar struntar Sony i att den har värmeproblem. Känns lite som gamla Ericsson när man slutade lyssna och släppte mobiler som var halvt funktionsdugliga.
Trist att vi tappar en till aktör på marknaden.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jepp.. Utvecklingen är oroande.Det känns väldigt uppgivande att både Ericsson och Nokia som var branchens pionjärer och gudar, numera framstår som gamla rostiga reliker från en svunnen tid.Jag minns att forumen back in the days översvämmades av folk som klagade på batteritid på Ericsson mobiler, och trots nya smartphonereleaser så ville Ericsson aldrig besvara denna efterfrågan.För att vara ärlig har jag även retat mej ordentligt på Sony för att dom länge vägrade stoppa in sina bästa kamerasensorer i Sony-Ericsson mobilerna för att inte kannibalisera på sin line up av kompaktkameror. Det vore dock synd som du säger om det slutar… Läs hela »