Sony ska enligt en rapport ha varnat analytiker om att spelkonsolen Playstation 5 kan komma att vara något av en bristvara hela vägen fram till någon gång under nästa år.

Sony skeppar en hel del Playstation 5-enheter. Mellan spelkonsolen lansering och den 31 mars 2021 ska företaget ha sålt 7,8 miljoner enheter varav 3,3 miljoner såldes under det senaste kvartalet. Detta räcker dock inte för att möta efterfrågan och många butikshyllor ämnade för Sonys senaste spelkonsol står tomma.

Detta problem kan komma att kvarstå året ut om man frågan Sony själva enligt en rapport från Bloomberg. Teknikjättens CFO Hiroki Totoki ska ha nämnt för analytiker hur konsolbristen kan komma att hålla i sig fram till någon gång nästa år. Han ser inga indikatorer på att intresset för spelkonsolen håller på att svalna av. Detta samtidigt som TSMC som står för tillverkningen av mycket av hårdvaran på konsolens insida gör sitt bästa med att hålla produktionen igång. TSMC har rapporterats tillverka hårdvara för omkring 800 000 spelkonsoler i månaden.

Trots att lanseringen av den senaste generationens Playstation varit lyckad hade den potentiellt kunnat bli ännu bättre. Det är ingen nyhet att det råder en rejäl kretsbrist världen över och detta märks hos allt från datorkomponenter och spelkonsoler till kretsar för datorer inuti bilar och dylikt. Hade vi haft en lite ljusare situation på den fronten hade kanske Playstation 5 kunnat bräcka sin föregångares första halvår med mer än den redan gjort.

Enligt Engadget är det inte bara Sony som förväntar sig en begränsad tillgång till spelkonsoler. Även Nintendo vars senaste kvartal var ypperligt ska ha varnat för en potentiell komponentbrist för sin spelkonsol Switch.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid