Small preview image

Cell-processorn är något som de flesta på NordicHardware hört talas om det är knappast något konstigt med det då Sony, IBM och Toshiba som ligger bakom Cell lyckats hypa den ännu inte lanserade processorn till skyarna. Cell är en processor direkt utvecklad för att hantera mulitmedia applikationer och är mest känd för att vara hjärtat i Sonys spelkonsol PlayStation 3. En av de störa fördelarna, men även en av de stora nackdelarna, är arkitekturens inriktning på parallell arbetskraft. Många har diskuterat en eventuell mini-modell av Cell-processorn där man genom att ta bort en del av dess processorenheter kan få en mycket kraftfull CPU som kan användas i mobila enheter. Nu har Sony själva bekräftat att man har planer på en ”Micro Cell”-processor som just ska användas av mobila enheter som mobiltelefoner och liknande. 



”Speaking at the Tokyo International Digital Conference, Kutaragi said that the Cell processor will be reduced in size to lower power consumption and allow for multi-core architectures. Dual Cells and Mini Cells will be developed, and eventually the Micro Cell will be used to power smaller handheld devices.”


Det ska bli mycket spännande att följa Cells utveckling och kan Sony infria hälften av det man lovat ser det ut som att Cell onekligen kan göra stort intryck på elektronikmarknaden. Bland annat kommer vi säkerligen få se Sony Ericsson mobiltelefoner med Cell-processorteknik i framtiden.


Källa: Mobile Industry

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid