Small preview image

Sony är inte direkt nöjda med sin nuvarande situation vad gäller utgifter och inkomster. Den komplicerade Cell-processorn som bland annat används i PlayStation 3-konsolen tillverkas idag av Sony själva men man erkänner att detta inte är en optimal lösning längre. Man spenderar 3.8 miljarder dollar på att tillverka datakretsar under de tre senaste åren och man tittar nu på möjligheterna för att sänka denna kostnaden. Ett hett alternativ är att låta halvledartillverkarna TSMC eller UMC ta över tillverkningen av Cell och båda dessa tillverkningsjättar har stora planer för 45nm vilket Sony också ser som en stor möjlighet för att sänka produktionskostnaderna.



Man siktar på att gå över till 45nm tillverkning för Cell i slutet av 2008 eller tidigt under 2009. Frågan är vem som då står för tillverkningen av Cell. Redan idag har man på allvar börjat tillverkningen av 65nm versionen av Cell, vilket borde sänka produktionskostnaderna för PlayStation 3 och förhoppningsvis även konsumentpriserna.

”When we first offered the PS2, there were no semiconductor companies that were able to make chips for the machine, so we did it ourselves. But now, there are companies that specialize in (such) chip production,” Nakagawa said.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid