När PlayStation 2 lanserades fick föregångaren PlayStation en ny kostym och döptes om till PSone. Nu verkar Sony göra sig beredda för lanseringen av PlayStation 3 genom att lansera en helt ny modell av deras PlayStation 2-konsol.


Den nya konsolen bär dock samma namn som originalet, PlayStation 2 med andra ord. Produktmärkningen är dock annorlunda där nya modellen bär märkningen SCPH-70000 CB och den äldre benämns SCPH-50000.


Men man ska dock inte vara rädd att ta fel på konsolerna i butik då dimensionerna skiljer sig enormt mycket. Den totala volymen på enheten är 75% mindre än föregångaren och tjockleken är bland annat slimmad från 7.8cm till 2.8cm(!). Fullständiga dimensioner på den nya enheten är 230mm x 28mm  x 152mm. Vikten är också runt 45% lägre än föregångaren och den nya modellen väger in på runt 900g.2004 års PlayStation 2 vs. 2000 års PlayStation 2 (Originalet)


Utöver de fysiska skillnaderna har den nya konsolen alla egenskaper man hittade på föregångaren. Man har även tryckt in en Ethernet-port på konsolen för att stödja online-spelande. Den Nordamerikanska modellen har även modemingång men detta saknas alltså på den Europeiska modellen.Den nya modellen av PlayStation 2 kommer att lanseras i Europa den första november och priset ska ligga på 149 euro (~1400kr).
För den som vill se fler bilder på den nya konsolen kan ni ta er vidare till engadget. Mer information om den nya konsolen hittas annars på Yahoo.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid