Sony har idag gått ut med att de tänker köpa upp den molnbaserade speltjänsten Gaikai för 380 miljoner dollar. Sony verkar inte ha i planerna att behålla Gaikai i sin nuvarande form, utan tänker etablera en egen molntjänst med hjälp av företagets teknik och kunskap i området.

Allt fler tjänster flyttar in till molnet, däribland spel. Spel finns redan på diverse molntjänster, men har ännu inte fått ett stort genomslag. Stora delar av spelindustrin tror dock att det här är framtiden, bland annat NVIDIA som tagit fram specifika grafikkortslösningar med molnet i åtanke. Vi kan nu även räkna in Sony i den här kategorin efter uppköpet av Gaikai.

”By combining Gaikai’s resources including its technological strength and engineering talent with SCE’s extensive game platform knowledge and experience, SCE will provide users with unparalleled cloud entertainment experiences. SCE will deliver a world-class cloud-streaming service that allows users to instantly enjoy a broad array of content ranging from immersive core games with rich graphics to casual content anytime, anywhere on a variety of internet-connected devices,” Andrew House, President and Group CEO på Sony.

Vad exakt Sony tänkt göra med Gaikai framgår inte, men det verkar inte som att Sony planerar att ha kvar Gaikai i sin nuvarande form. De ska istället etablera en ny molntjänst under Sonys varumärke. I dagsläget strömmar Gaikai spel genom molnet till allt från datorer till TV, surfplattor och smartphones. Ett rykte talar om att Sony har för avsikt att ta hela sin spelkatalog från PlayStation 1 och 2 över till dagens PlayStation 3 och Vita med hjälp av Gaikai. Vi finner det dock inte helt otroligt att molntjänster kommer spela en vital roll i en framtida PlayStation 4.

Affären kommer kosta Sony 380 miljoner dollar, vilket är lägre än de 500 miljoner dollar Gaikai ville ha när företaget började visa intresse att säljas. Innan affären kan avslutas måste Sony och Gaikai vänta på godkännande från myndigheter där de båda är verksamma, men i det här fallet borde det inte bli några problem för de båda parterna.


Relaterade nyheter:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TempelSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Dom kanske skulle lösa problemen dom har med sin tillverkning och föräljning som dom inte får ihop just nu istället för att titta på nya saker.

Svensken
Medlem
Svensken

Bra uppköp av Sony. 🙂

[quote name=”Tempel”]Dom kanske skulle lösa problemen dom har med sin tillverkning och föräljning som dom inte får ihop just nu istället för att titta på nya saker.[/quote]

Så bara för att ett företag går med förlust ska man inte investera?

Tempel
Medlem
Tempel

Man kanske skall investera där det gör mest nytta. En molnbaserad tjänst drar inte in dom summorna som Sony blöder.