Det må kännas som en onödig debatt men var knapparna på Playstations handkontroller ska kallas har varit något fler än en person haft och nu har Sony själva bekräftat var det fjärde interaktionsknappen faktiskt heter.

Handkontrollerna till Sonys spelkonsoler har i princip varit mer eller mindre identiska sedan den första Playstation-konsolen lanserades. Däremot har det diskuterats en del kring vad knapparna på handkontrollen bör kallas. Att tre av fyra knappar för den högra handen kallar triangel, fyrkant och cirkel kan de flesta förmodligen hålla med om. Den fjärde knappen är däremot den som har legat till grund för en del debatter.

Bör den fjärde knappen kallar ”kryss” eller ”ex”? Detta är en fråga om stått i snart 25 år. Nu har dock det officiella Twitter-kontot för Sony i Storbritannien tagit och redogjort vilket av dessa alternativ som är korrekt.

Det är alltså ”kryss” som är det korrekta namnet på den fjärde knappen. En annan Twitter-användare vid namn SIECrimson nämner i kommentarsfältet till Sonys inlägg hur det handlar som simpel geometri. Då bokstaven X har ett avstånd mellan de övre och de undre punkterna som skulle forma en rektangel om en linje skulle dras mellan punkterna är det inte denna bokstav som återfinns på Sonys handkontroll. Medans ett kryss har samma avstånd mellan de fyra yttersta punkterna och på så vis formar en fyrkant. Något som Sonys handkontroller är prydda med.

Så nu ungefär 25 årl senare har vi äntligen fått ett officiellt svar på vad det är som pryder den omdiskuterade ”fjärde knappen” på Playstations handkontroller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Patrik Nordlund

Rektangel är också en fyrkant, du tänkte nog på kvadrat. 🙂

Tom
Gäst
Tom

25 år är ett kvarts sekel inte ett halvt