Sonys nya vd, Kazuo Hirai verkar ha många planer för företaget och just nu pågår arbetet att bygga upp något form av ekosystem. Han har nu talat om möjligheten att ta det operativsystem som används i PlayStation Vita – Vita OS, till smartphones och surfplattor.

Vad exakt vi kan vänta oss av Sony är ännu oklart, men de har lagt i en högre växel när det kommer till mjukvara och tjänster. Men det allra senaste låter faktiskt väldigt intressant och kan mycket väl vara en sådan grej som krävs för att skilja sig från mängden på marknaden.

PlayStation Vita ska lanseras under nästa vecka i Sverige, och komma med företagets egenutvecklade Vita OS speciellt anpassat för spel. Kazuo Hirai säger i samtal med analytiker att operativsystemet går att bygga ut för bredare funktionalitet om de vill, så det passar i smartphones och surfplattor.

”if you’re asking if we’ve made it in a way that’s expandable, so that it’s possible to apply to smartphones and tablets on top of achieving the high responsiveness we need for gaming devices — it is possible[…]that doesn’t mean that we’re applying it to smartphones and tablets at this point in time, but it’s been designed with expandability in mind.”

Medan de inte har några planer för detta i dagsläget, så finns det stor potential i det. Vi har redan sett deras Xperia Play, och mer spelinriktade smartphones kan vara det som företaget behöver för att sluta vara en del i mängden. Man ska även ha börjat lägga ned resurser för att kunna porta appar från andra operativsystem till Vita OS och deras utvecklingverktyg PlayStation Suite SDK.

Xperia_Play1Kan du tänka dig köpa en spelinriktad smartphone med Vita OS?

Det är mycket osannolikt att man helt skulle överge Android, Vita OS skulle bli ett komplement utöver Android i företagets produktportfölj. Det är ännu för tidigt att säga någonting konkret om detta, men vi blir i alla fall intresserade av tanken med fler smartphones utformade för spel.

Källa: The Verge


Relaterade nyheter:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserkthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Precis som Samsung har BADA/Tizen OS alltså. Kan nog vara ett smart drag.

Svensken
Medlem
Svensken

Kazuo Hirai är nog mannen som kan få struktur i Sony igen och strömlinjeforma alla deras tjänster. Sony Entertainment Network är ett steg på vägen. Av det jag sett i PSVITA ser det ut att vara ett bra UI. Sen om det kan utmana Android och de andra giganterna är en annan femma. ”Man ska även ha börjat lägga ned resurser för att kunna porta appar från andra operativsystem till Vita OS och deras utvecklingverktyg PlayStation Suite SDK” Detta tycker jag låter intressant och ger mig lite tro i att VITA OS kan lyckas på marknaden. Det viktigaste för Sony… Läs hela »