En ny konsolgeneration ligger fortfarande några år bort, men enligt uppgifter från utvecklare kan vi vänta oss en mellanlandning innan Playstation 5 eller nästa Xbox. Sony uppges nämligen arbeta på en kraftfullare Playstation 4 med stöd för 4K-spel.

Den nuvarande utgåvan av Playstation 4 klarar av att skicka 4K-signaler, men bara i begränsad utsträckning. Du som har en TV med 4K kan exempelvis se på 4K-bilder eller videoklipp med Playstation 4, men maskinen klarar inte av att rendera spel i den upplösningen.

Kraftfullare grafikkrets för VR och 4K

Enligt uppgifter till Kotaku, som ska ha varit i kontakt med ett antal spelutvecklare, så kan den saken komma att ändras med en ny spelkonsol med kodnamnet Playstation 4.5. Snarare än en helt ny konsolgeneration ska det röra sig om en snabbare version av Playstation 4, med samma gener fast kraftfullare grafikkrets.

Tanken ska vara att Sony vill kunna konkurrera mer aggressivt med allt mer populära TV-bänksdatorer och kraftfullare speldatorer, och troligtvis även att kunna ge mer beräkningskraft för att driva VR-glasögonen Playstation VR.

Sony har inte kommenterat på uppgifterna, och det är oklart när konsolen skulle lanseras om det skulle visa sig stämma – en rimlig gissning vore någon gång under 2017.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid