De japanska företagen Sony, Hitachi och Toshiba ska nu inleda ett nytt samarbete för tillverkning och utveckling av LCD-skärmar, i alla fall de små skärmar som används i bland annat smartphones och surfplattor. Det så kallas Innovation Network Corporation of Japan kommer att stå för en större del av andelarna i det nya bolaget.

Det nya bolaget som ännu saknar namn kommer att bli ett av de största samarbeten mellan inget mindre än fyra olika bolag. Varför man gör detta beror troligen på den hårdnande konkurrensen från Samsung, Panasonic, Sharp och de stora OEM-tillverkarna i Kina.

Sony, Hitachi och Toshiba kommer att hålla 10% vardera i bolaget, medan Innovation Network Corporation of Japan ska hålla i de resterande 70%. Föreaget är en uppstart av den japanska regeringen för att främja teknik och innovation av de inhemska företagen, och är redo att investera 2,6 miljarder dollar i den nya uppstarten. Det nya samarbetet kommer att stå bakom 20% av den globala marknaden för mindre LCD-skärmar, vilket kommer göra företaget till det största globalt.

Källa: Yomiuri Shimbun via Techcrunch

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid