Sony har nu avtäckt en ny spelkonsol i form av Playstation Classic som lanseras lagom till julhandeln och kommer med 20 förinstallerade spel, bland annat klassiker som Final Fantasy 7, Tekken 3 och Ridge Racer Type 4.

Trenden där tillverkare av spelkonsoler gör om sina klassiska system i miniformat för en nylansering håller sig stark. Nintendo har miniversioner av sina klassiska konsoler NES och SNES, även Sega har gett sig in i matchen med en nylansering av Mega Drive.

Den senaste aktören att haka på är Sony som nu har avtäckt Playstation Classic. En nylansering av den första Playstation-konsolen någonsin. Den nya versionen är omkring 45% mindre till storleken jämfört med originalet och kommer med 20 förinstallerade speltitlar.

Playstation Classic behåller samma estetiska designspråk som originalet. Konsolen kommer med en Av- och På-knapp som blir svår att missa, en reset-knapp samt en knapp för att ”öppna” locket till skivläsaren. Av ovanstående video att döma är det dock oklart om fysiska spel kommer att kunna köras på konsolen då Sonys reklam påpekar hur ”Öppna-knappen byter virtuell skiva”.

Playstation Classic kommer med en HDMI-sladd, två trådbundna handkontroller samt att virtuellt minneskort. Utöver detta inkluderas även 20 förinstallerade spel. Hittills har den kompletta listan över spelen som medföljer inte avtäckts, men bland de som är bekräftade hittar vi klassiker som Final Fantasy 7, Tekken 3, Jumping Flash och Ridge Racer Type 4.

Konsolen kommer att lanseras den 3 december till ett pris av 100 dollar. Detta översätts i runda slängar till omkring 900 svenska kronor utan moms inräknat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid