Som jag skrev igår vill Dell åt din iPod. Nu vill Sony också slåss om potentiella köpare av MP3-hårddiskar med deras två ny intresssanta spelare. Först ut är en mycket slimmad och snygg 20GB-spelare vid namn NW-HD, som definitivt kommer tampas om iPods kunder. Överföringen av låtar sker genom snabbt USB2-gränssnitt och via Sonys egna kopia av iTunes kommer man senare att kunna ladda ner musik till ett lågt pris. Detta är dock ingen billig grej och priset är beräknat till $400 och det är ganska exakt vad en iPod kostar med samma lagringsutrymme. Dock måste man använda sig av Sonys egna Atrac-3 format och alla låtar som läggs över på spelaren kommer bli i Atrac-3 automatiskt.


.


I samma veva släpper de även en hårddiskspelare i den välkända Vaio-serien. Den heter VGF-AP1 och kommer att finnas i 20 och 40 GB storlek när den kommer till Europa i augusti. Den har en 2.2 tums färgskärm som man kan ladda in egna bakgrundsbilder i. Den kommer bli dyrare än NW-HD1 men inget exakt pris har satts än så länge. Även här är det Atrac-3 som gäller.



Det återstår att se om dessa två spelare kan ta marknadsandelar från kung iPod, jag har mina misstankar om att de inte kommer att göra det.


Källa: The register

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments