Sony orsakade en del förvirring och arga miner när de digitala butikerna för PSP, PS Vita och PS3 bekräftades stängas ner. Nedstängningen av de två sistnämnda butikerna har sedan avbrutits och nu ser det även ut som att köp av PSP-spel i digitalt format kommer att stanna kvar.

Under slutet av mars månad i år framkom det att Sony planerade att stänga ner de digitala butikerna för tre av sina äldre spelkonsoler. Playstation 3, Playstation Vita och Playstation Portable (PSP) var tänkta att bli av med sina butiker under sommaren. Detta beslut möttes av en hel del hård kritik och Sony backade sedan angående nedstängningen av butikerna för Playstation 3 och PS Vita.

Således är det endast tillverkaren första handhållna spelkonsol som först såg dagens ljus år 2004 som idag blir av med sin digitala butik. Det ser dock ut som att allt inte går förlorat för den 17 år gamla spelkonsolen. Enligt dokumentation från Sony själva som nyligen har uppdaterats kommer PSP-innehåll som finns tillgängligt på de digitala butikerna för Playstation 3 och PS Vita att stanna kvar.

Detta innebär att Sony valt att behålla ett stort antal spel för de tre konsolerna som endast lanserats i digitalt utförande. Sony bekräftar också att trots att den digitala butiken för PSP försvinner kommer användare fortfarande ha möjligheten att ladda ner och installera tidigare köpt innehåll för konsolen. Däremot kommer det bli omöjligt att köpa nya spel eller göra köp inuti spel via PSP-konsolen från och med  den 6 juli. Något som varit möjligt trots att den digitala butiksdelen för konsolen först stängdes ner år 2016.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments