Sony sägs nu arbeta på en HybridPC i sin bärbara VAIO-familj och av ryktena att döma blir det något utöver det vanliga. Sonys nya alster består av två huvudkomponenter, en smidig och kraftfull bärbar dator med en Intel Core i7 CPU och höghastighetsränssnittet Thunderbolt samt en form av dockningsstation med ett kraftfullare grafikkort och optisk enhet.

Sony satsar som väntat på den nya Sandy Bridge-arkitekturen där det talas om en kraftfull CPU-modell från Core i7-serien. Den bärbara VAIO-datorn ska komma utrustad med en SSD-enhet, ingen optisk enhet men stöd för både det nya höghastighetsgränssnittet Thunderbolt samt Intel Wireless Display-teknik för trådlös bildöverföring. Datorn får även en HDMI-utgång med stöd för 3D-format, samt en batteritid på hela 8-16,5 timmar (beroende på batteribestyckning). Trots de till synes väl tilltagna specifikationerna ska datorn inte väga mer än 1,13 kilo, vilken skärmstorlek Sony valt avslöjas inte.

Sony VAIO Hybrid PC kan sedan paras ihop med en form av dockningsstation som inte bara huserar den i datorn saknade optiska enheten (DVD/Blu-ray brännare) utan även en betydligt kraftfullare grafikkrets och en mängd olika kontakter för tillbehör. Grafikkretsen ska baseras på AMD:s Whistler XT GPU med 1GB dedikerat grafikminne. Whistler XT är en AMD:s kraftfullare mobila grafikkretsar och används i Radeon HD 6700M-serien och bjuder på 480 streamprocessorer samt en beräkningskraft på upp till 700 GFLOPs. Dockningsstationen kommer även med HDMI, VGA, USB och Gigabit Ethernet utgångar och ska väga 680 gram. 

Vi har tidigare tagit talat om dockningsstationer som ett av Thunderbolt-gränssnittets kanske mest intressanta användningsområden. Om uppgifterna som publicerats på Sony Insider kan det mycket väl vara så att Sony blir en av de första som ger sig på en sådan lösning, även om man inte direkt bekräftar vilken koppling som används mellan dator och dockningstationen.

Sonys nya HybridPC sägs få en klassiskt sober design och låter som en intressant lösning för de användare som inte bara vill kunna njuta av hög mobilitet utan även nyttja sin bärbara datorer som en stationär ersättare där hemma.

När Sony lanserar sin VAIO Hybrid PC och till vilket pris är ännu oklart.

Källa: Sony Insider

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Andreas GAnton Karmehedlangjantangring Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jan Tångring
Medlem

Jomen visst måste det vara Thunderbolt som används för dockningen! Den kan ju inte ha ytterligare en PCIe-port bredvid Thunderbolt?

Najs! Ät det, Apple! Kan det till och med vara en optisk Thunderbolt snarare än Apples ärgade koppar?

Jan Tångring, etn.se

lang
Medlem
lang

Det finns idag redan externa grafikkort.

Inget nytt.

Andreas G
Medlem

Om den är 13″ är det risk skattepengarna ryker snabbt …