Sony Ericsson är en av de större aktörerna på smartphonemarknaden som ännu inte rullat ut en modell med dubbelkärnig systemprocessor. Nu kommer dock de första ryktena om företagets Xperia Duo, som sägs vara namnet på deras första dubbelkärniga telefon. Inte helt oväntat är det Qualcomm som står för kretsen medan Sony Ericsson sägs öka skärmstorleken till hea 4,5-tum.

Sony Ericsson har sedan tidigare sin toppmodell Arc i premiumskiktet och med en slimmad design samt 4,2-tums skärm har telefonen hittat ut till många nöjda kunder. Men utan en dubbelkärnig processor har man inte riktigt kunnat hävda sig mot de nya konkurrenterna på marknaden rent prestandamässigt.

Att man har en Android-modell med dubbelkärnig systemprocessor under utveckling känns ganska uppenbart men nu ska vi alltså även fått de första uppgifterna om densamma. Modellnamnet som nämns i en rapport på Xperia Blog lyder ”Duo”. Vilket i våra öron låter passande, men samtidigt lite lustigt då det tidigare använts som benämning för Xperia Mini Pro, en av Sony Ericssons mellanklassmodeller.

Mer intressant är då att telefonen sägs vara utrustad med en massiv skärm som mäter 4,5-tum på diagonalen och som bokstavligt talat pressats in i telefonen. Detta antyds åtminstone av den bild som publicerats på det asiatiska forumet Mobibal, som enligt uppgifter ska visa den nya modellen. Vilken upplösning eller paneltyp Sony Ericsson använder sig av är ännu oklart.

xperiaduo

Xperia Duo ska få en dubbelkärnig systemprocessor och ska vi dra till med en inte allt för vild gissning har Sony Ericsson byggt vidare på sitt tidigare Qualcomm-samarbete och valt en 1,2 GHz Qualcomm MSM8260, förövrigt exakt samma processor som hittas i HTC Sensation. Vilket också betyder att de två Snapdragon CPU-kärnorna backas upp av en Adreno 220 GPU. Detta är för all del bara spekulationer, men något vi hoppas kunna återkomma till senare.

Sony Ericsson ser ut att hamna lite på efterkälken vad det gäller dual-core satsningen på smartphonemarknaden och de enda officiella lanseringar vi kan bekräfta under sommaren är Xperia Mini Pro samt Xperia Mini. Om Xperia Duo är en kommande modell är det därför högst troligt att vi som tidigast ser denna lur i handeln under tredje kvartalet, eller senare på hösten.

xperiaduo2

Källa: Xperiablog.net via Swedroid

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Anton KarmehedIcedEarththisMcKinleyHenrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Snyggt med så smala kanter runt skärmen, antar att storleken på själva telefonen inte blir så mycket större..

mitrix
Medlem
mitrix

Hmm, med tanke på att den bara verkar ha tre knappar längst ner, skulle det kunna betyda att den använder Icecream Sandwich?
I.s.f borde den komma ut någongång strax efter detta lanserats, eller?

this
Medlem
this

[quote name=”mitrix”]Hmm, med tanke på att den bara verkar ha tre knappar längst ner, skulle det kunna betyda att den använder Icecream Sandwich?
I.s.f borde den komma ut någongång strax efter detta lanserats, eller?[/quote]
finns ju många andra telefoner med bara 3 knappar, x10 mini pro tex, så det är väl ingen garanti men det skulle inte förvåna mig om SE väntar till ICS, dock kan det bli lite väl sent för dem om det ska dröja så länge.

Rickard
Medlem
Rickard

Oj den där luren såg spännande ut, hoppas dom hittat på nått extra! 🙂

//rillo

Henrik Berntsson
Admin

funderade just för någon vecka sen när det var dags för 4,5 tums lur. ska bli klart intressant att se vad den här kan erbjuda

Rickard
Medlem
Rickard

Sedan finns det ju en stor risk att denna är en fejk också. Men sannolikt så jobbar nog SE på en telefon med 2 kärnor men vem vet. Lär väl dyka upp mer under sommaren om den.

//rillo

McKinley
Medlem
McKinley

Nu skall vi inte vara för tidiga med att döma ut den, för det första så lär vi inte få se telefoner med fler än två kärnor i år. Galaxy S3 t.ex. kommer med all sannolikhet bara vara en liten uppgradering jämfört med Galaxy S2. Dock kommer den att vara tillräcklig för att kunna hävda sig mot Apples nästa alster. Jag personligen tror inte att denna telefon kommer att ha 1.2GHz, utan att man istället satsar på hastigheter en bra bit över 1.2GHz. Värt att tilläggas är att ryktet även säger att den kommer att spela in i full HD… Läs hela »

this
Medlem
this

[quote name=”McKinley”]Nu skall vi inte vara för tidiga med att döma ut den, för det första så lär vi inte få se telefoner med fler än två kärnor i år. Galaxy S3 t.ex. kommer med all sannolikhet bara vara en liten uppgradering jämfört med Galaxy S2. Dock kommer den att vara tillräcklig för att kunna hävda sig mot Apples nästa alster. Jag personligen tror inte att denna telefon kommer att ha 1.2GHz, utan att man istället satsar på hastigheter en bra bit över 1.2GHz. Värt att tilläggas är att ryktet även säger att den kommer att spela in i full… Läs hela »

Rickard
Medlem
Rickard

Man kan ju hoppas att den där skärmen är en 720p skärm, känns mest vettigt med tanke på storleken på den. Visst vare det nått fler märke som skulle komma med en 4.5 tummare?

//rillo