Sony Ericsson har inte bara gjort stora förändringar i företagets uppdelning de senaste månaderna men har även arbetat vidare på nya smartphones. Ny dyker nya rykten upp om en ny Android-telefon man kallar Xperia HD, där skärmens upplösning på 720 x 1 280 pixlar står i blickfånget.

Sony Ericsson må ha gjort sig av med sina svenska gener men tillverkaren har fortfarande ett intressant produktutbud. Det har länge talats om en ny generation smartphones från Sony Ericsson som faktiskt i ännu inte lanserat någon modell med dubbla CPU-kärnor. De senaste uppgifterna säger nu att tillverkaren arbetar på en Android-modell med högupplöst 720p skärm som man kallar Xperia HD.

Med Android 4.0 Ice Cream Sandwich i fokus är det inte överraskande att Sony Ericsson, eller kanske bara Sony när telefonen väl lanseras, satsar på det nya operativsystemets standardupplösning 720 x 1 280 pixlar. Tillverkaren sägs även hoppa på tåget med en dubbelkärnig systemprocessor och även om GSMArenas källa inte har några detaljer kring kretsen ska telefonen vara mycket snabb, vilket egentligen inte säger oss någonting.

xperiaarc

Den nya telefonen ska däremot vara kapabel att spela in video i 1080p samtidigt som den ska kunna knäppa högupplösta foto under inspelningen. Om detta är en önskedröm eller faktiskt en möjligt funktion återstår att se, det låter åtminstone som en spännande funktion för Sony Ericsson som ofta legat i framkant med sina kamerasensorer.

Som alla obekräftade uppgifter ska dessa tas med en nypa salt. Men det känns ganska uppenbart att Sony Ericsson har nya modeller på gång där både dubbelkärniga processorer och högre upplösningar bör finnas högt på prioritetslistan. När dessa modeller lanseras och om det blir med Android 4.0 från fabriken återstår att se. Tidigare rykten har talat om en modell i början på nästa år med liknande specifikationer det nu talas om. Vi kommer givetvis återkomma med mer information när den dyker upp.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments