Det var inte länge sen man gick ut med att Sony köpte upp Ericsson ur deras samarbete vid namn Sony Ericsson. Sony som kommer äga hela företaget med tillhörande patent har för avsikt att snabbt avveckla varumärket Sony Ericsson för att kort heta Sony på smartphone-marknaden.

Affären mellan Sony och Ericsson håller på att ses över av myndigheter, men väntas vara avklarad redan under januari nästa år. Enligt en av av cheferna på Sony Ericsson kommer stora förändringar att ske redan i mitten av nästa år. Man kommer helt sluta sälja så kallade feature phones, och istället fokusera till 100 procent på smartphones med Android för att ta sig an giganter som Samsung och Motorola. En av Sony Ericssons brister är att de har på tok för många modeller i förhållande till deras position på marknaden så det kan visa sig vara ett bra beslut av dem.

Sony Ericsson kommer dessutom inte att existera längre, då varumärket kommer fasas ut i mitten av 2012. Istället kommer deras smartphones – inte helt oväntat, heta endast Sony.

”A lot of planning goes into getting the branding right but we will be done by middle of next year,” sa Kristian Tear, försäljnings- och marknadsföringschef, Sony Ericsson. ”It will also mean that the marketing and advertising investments will go up. We haven’t been as fierce as we were a few years back but we will step it up, refocus and invest more in brand-building in select markets and India is one of those markets.”

Sony Ericsson är inom en snar framtid historia

Övergången från Sony Ericsson till Sony borde gå relativt smärtfritt, men de kommer att satsa mer på marknadsföring och reklam än tidigare. Han menar på att de inte varit så aggressiva som de skulle kunna ha varit, och att fokus med deras marknadsföring inte blir enbart på produkter utan att bygga upp sitt varumärke är minst lika viktigt. Det låter sannerligen som att företaget Sony Ericsson kommer genomgå många förändringar på kort tid, och utvecklingen under nästa år ska bli intressant att följa.

Källa: TomsHardware

Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
langTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

En av nyheterna är oxå gratis rootkit. Ja… för din dator. :-*

lang
Medlem
lang

Ej något svenskt alls. Då kommer de inte bli någon sony i framtiden för mig.