Sony Bravia A1 77″ – En 200 000-kronors OLED-TV är goda nyheter

Gigantiskt OLED-TV med en gigantisk prislapp.

1

Vi tar en titt på Sony Bravia A1 – den första TV:n med OLED-panel på 77 tum som inte kommer från LG och reflekterar över vad detta innebär för OLED i allmänhet.

Hittills så har det endast varit LG som som har haft OLED TV-apparater på 77 tums storlek på marknaden, det finns andra tillverkare som levererar OLED TV-apparater men inte i samma storleksklass.
Dock visade Sony under IFA 2017 upp sin kommande TV vid namn Bravia A1 som är den första modellen på 77 tum med OLED-panel som inte bär LG:s namn.

Sony Bravia A1 kommer att bära en prislapp på cirka 200 000 kronor, vilket kanske inte låter som en marknadsskakande grej, men med tanke på att fler tillverkare har fått upp ögonen för OLED samt börjat få tillgång till dessa paneler i större format så kan vi komma att se OLED TV-apparater sjunka i pris framöver.

När vi talar med Sonys representanter på plats och frågar varför man har väntat så länge med att lansera OLED-modeller i denna storlek med tanke på att företaget har modeller på 50 samt 60 tums storlek så får vi svaret att man har helt enkelt väntat på att panelerna ska bli tillräckligt bra.
Man har hållit sig från att lansera modeller i denna storleksklass för att man ville se så att panelerna utvecklas tillräckligt långt för att ge en acceptabel ljusstyrka över hela panelen, just för det inbyggda HDR-stödet och den generella bildkvalitén.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jackbob Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jackbob
Medlem
Jackbob

Ser framemot när de hamnar i kanske 10-20k kr klassen, då byter jag nog ut min Samsung 50″ 4K. OLED och HDR är typ det ända som lockar nuförtiden.