Efter gårdagens uppgifter om ett en kommande Playstation 4-utannonsering bekräftar nu Sony att en presskonferens kommer hållas nästa månad.

Knappt har ryktesmaskinen hunnit tugga klart uppgifterna om en utannonsering av Playstation 4 ”Neo” den 7 september innan Sony gått ut och bekräftat både datum och plats. Om en knapp månad kommer den japanska elektronikjätten ta plats på scen i New York, och förväntas officiellt presentera en ny, kraftfullare variant av PS4.

Sony bekräftade att en sådan konsol var på väg redan under E3 i juni, men då utan några bekräftade uppgifter om specifikationer eller design. Under sommaren har läckor talat om en uppdaterad grafikkrets baserad på AMD Polaris, med målet att kunna rendera spel i Ultra HD-upplösning. Den kraftfullare konsolen kommer säljas parallellt med den ordinarie utgåvan av PS4, och kommande spel ska fungera till båda modellerna. Lanseringen förväntas även gå hand i hand med Sonys VR-lösning, Playstation VR.

Presskonferensen går av stapeln den 7 september klockan 15.00 EST – motsvarande klockan 21.00 svensk tid. I början av september går även IFA-mässana av stapeln i Berlin, där Nordichardware kommer att närvara.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid