Sonys bärbara spelkonsol Playstation Vita har mötts av många motgångar sedan dess lansering och nu har det bekräftats att tillverkningen av konsolen kommer att upphöra under 2019.

Trots att Sonys första bärbara spelkonsol Playstation Portable rönte stora framgångar under sin livscykel hade uppföljaren en mycket tuffare tid. Playstation Vita som lanserades för första gången år 2012 har aldrig lyckats få samma fäste på marknaden vad gäller antalet sålda enheter.

Trots att Vita har ett par tuffa år har den anammats väl av den japanska marknaden. Detta har dock inte varit tillräckligt. Sony har sedan tidigare bekräftat att tillverkningen av fysiska spelkopior för Playstation Vita kommer att upphöra. Konsolen skulle dock hållas vid liv via Sonys digitala spelbutik.

Nu har Sonys Hiroyuki Oda bekräftat till Famitsu att spelkonsolen kommer att sluta tillverkas i Japan år 2019. Fysiska spelkopior kommer att sluta vara tillgängliga i Japan från och med den 31 mars 2019, dock har inget exakt slutdatum för Vitas produktion uppgetts. Klart står dock att Playstation Vita inte längre har vad som krävs för att rättfärdiga sin existens och Sony har nu gett upp den sista marknaden där konsolen hade en chans.

Oda levererar även ett hårt slag mot den som väntat på en uppföljare till den handhållna spelkonsolen. Enligt Oda har Sony inga som helst planer på att utveckla en ny portabel spelkonsol.

Det närmsta vi kommer att komma till en bärbar spelkonsol från Sony inom den närmsta tiden är Playstation Classic, en miniversion av Sonys första spelkonsol ”Playstation”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid