I samband med företagets senaste kvartalsrapport bekräftade Sony att man nu sålt över tio miljoner exemplar av spelkonsolen Playstation 5. Något som innebär att den fortsatt vara tillverkarens snabbast säljande konsol någonsin.

Sonys senaste spelkonsol Playstation 5 blev först tillgänglig i november månad förra året. Dock har den, som mycket annan hårdvara, drabbats av den rådande hårdvarubristen. Detta tillsammans med otroligt hög efterfrågan har inneburit att själva konsolen varit allt annat än lätt att lägga vantarna på.

Detta ska däremot inte ha satt allt för många käppar i hjulen för konsolen. Under Sonys senaste kvartalsrapport bekräftade man att det nu har sålts över tio miljoner exemplar av Playstation 5. Detta under en period på strax under åtta månader mellan konsolens lansering och den 18 juli. Jämförelsevis tog det föregångaren Playstation 4 en månad längre att nå samma siffra.

Sony förväntar sig att den goda försäljningen kommer att hålla i sig. Företaget hoppas på att nå 15 miljoner sålda exemplar av Playstation 5 innan räkenskapsåret är slut. Under den kommande tiden ser vi ett gäng exklusiva titlar komma till konsolen som Horizon: Forbidden West och Deathloop. Något som kan komma att öka försäljningen ytterligare.

Hur det ligger till för Microsoft och Xbox Series X/S har däremot inte avslöjats. Varken Sony eller Microsoft verkar ha gått bet denna konsolgeneration men i dagsläget är det endast Sony som varit öppna med antalet sålda enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid