Ny solcellsteknik kan byggas in i allt från små telefoner till surfplattor och bärbara datorer. Laddning via eluttaget kan bli en del av historien för energisnåla produkter. Den japanska elektroniktillverkaren Kyocera bekräftar att en prototyp av den första telefonen som använder tekniken kommer att visas på MWC-mässan i mars.

Den japanska elektroniktillverkaren Kyocera bekräftar nu att man har planer på att visa en prototyp av en smartphone på MWC-mässan i början av mars. Produkten sägs vara en anpassad version av den redan lanserade Torque SKT01 som använder ny teknik från företaget Sunpartner. Tekniken kallas Wysips Crystal och är inbyggd i telefonens skärm, mellan bildskärmen och pekskärmskomponenten. Wysips Crystal består av en tunn film som har en transparens på upp till 90 procent. Trots att den är transparent har den möjlighet att fånga in energi från yttre ljuskällor. Både ljus från naturliga eller artificiella ljuskällor kan fångas upp av komponenten som kan konvertera energin till elektricitet som skickas direkt till telefonens batteri.

Kyocera_solcell

Varken Kyocera eller Sunpartner har bekräftat hur mycket energi som kan fångas upp av Wysips Crystal men Sunpartner påstår att tekniken inte påverkar en smartphones design eller en bildskärms betraktningsvinklar. Företaget påstår också att produkter så som e-bokläsare och billiga telefoner har potential att drivas helt av solljus och inte att de inte nödvändigtvis behöver laddas på traditionellt sätt.

Kyocera har inte bekräftat om eller när en soldriven smartphone kan tänkas nå konsumenter. Hur väl företagets prototyp fungerar i verkligheten återstår att se.

Källa: Press News via Pocket-lint

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Niklas HansenAnton Karmehed-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Detta kan inte komma fort nog. Det är ju precis den här typen av teknik som behövs för att driva smartphone marknaden frammåt. Tänk dig detta i en smartklocka exempelvis.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”-Tjalve-”]Detta kan inte komma fort nog. Det är ju precis den här typen av teknik som behövs för att driva smartphone marknaden frammåt. Tänk dig detta i en smartklocka exempelvis.[/quote]
Ja jag tror ju egentligen mer på detta för klockor som faktiskt är ute i det fria lite oftare än en mobiltelefon som i alla fall jag oftast har nedstoppad i en ficka. Men all extra kräm man kan få under användning är ju guld värd! 🙂

Niklas
Medlem
Niklas

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”-Tjalve-”]Detta kan inte komma fort nog. Det är ju precis den här typen av teknik som behövs för att driva smartphone marknaden frammåt. Tänk dig detta i en smartklocka exempelvis.[/quote]Ja jag tror ju egentligen mer på detta för klockor som faktiskt är ute i det fria lite oftare än en mobiltelefon som i alla fall jag oftast har nedstoppad i en ficka. Men all extra kräm man kan få under användning är ju guld värd! :)[/quote] Fast denna teknik är ju inte så dålig ändå till mobiltelefoner om man tänker efter. De flesta som är ute och… Läs hela »