Är du en som tycker att hörlurssnäckorna till MP3-spelaren hela tiden trillar ur öronen men samtidigt inte vill bära runt på ett par massiva hörlurar som sitter dåligt när du bär solglasögon.
Är det någon som faller in på denna beskrivning (någon måste det väl vara?) kan vi glädja er med att alla problem nu är lösta.
Nu har nämligen den välkända solglasögontillverkaren Oakley lanserat, vad vi det, de första solglasögon med integrerad MP3-spelare.


Oakley Thump heter de nya ”shades” som Oakley introducerat i sju olika ram/lins färgkombinationer.
Utöver Oakleys sedvanligt högkvalitativt designade bågar finns det nu alltså ytterligare en finess som inte har någon effekt på ljuset men desto mer på ljudet.


Oakley Thump finns i två utförande, den ena med 128MB lagringsutrymme och den andra med det dubbla, 256MB. MP3-spelaren använder sig av en 75MHz DSP med 18-bit Delta DAC och har en SN ratio på runt 87dB.
Spelaren stödjer de flesta filformat, MP3, WMA, WMA med DRM och WAV och filerna överförs till glasögonen genom USB 2.0.Oakley Thump 256MB Night Camo Black iridium polarized


Hörlurssnäckorna sitter som synes fast i bågarna och på bågarna sitter även kontrollerna för spelaren. På högersidan finns tre knappar för själva kontrollen av uppspelning och på vänstersidan två stycken för volymkontroll.
Inte helt oväntat är batteritiden något begränsad, 6h med full laddning som i sin tur tar 3h. Laddningen sker smidigt genom USB-porten eller en extern laddare.


Vikten på Oakley Thump är 52g men statusen är desto högre. Priset är också av den högre skolan, vilket dock var att vänta. 128MB-versionen går lös på $395 (~3000 SEK) medan man får punga ut $495 (~3800 SEK) för 256MB-modellen.


Utförligare specifikationer och bilder på Oakley Thump hittar ni på Oakleys hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid