Microsoft är på väg in i en ny era just nu och inte bara vad gäller sitt operativsystem Windows utan även i ledargestalerna som står bakom mjukvarujätten. Ett år efter att Steve Ballmer sagt upp sig som vd för Microsoft väljer han nu att även lämna företagets styrelse för att bland annat satsa på basket.

Steve Ballmer som vigt 34 år av sitt liv åt Microsoft och fortfarande är den enskilt störste aktieägaren i företaget lämnade förra året sin position som vd till kollegan Satya Nadella. Nadella som även fick ta emot ett öppet brev från Ballmer där han förklarade att tiden var kommen att även lämna sin position i företagets styrelse.

”Given my confidence and the multitude of new commitments I am taking on now, I think it would be impractical for me to continue to serve on the board, and it is best for me to move off,”skriver Steve Ballmer i brevet.

Ballmer har däremot inga planer på att ligga och lata sig utan har redan sin framtid utstakad för sig. Den ligger främst inom sport och närmare bestämt basket – där han förra veckan fick igenom sitt köp av NBA-laget Los Angeles Clippers. Steve Ballmer köpte NBA-laget för rekordhöga summan 2 miljarder dollar och skriver i sitt brev till Nadella att hans undervisningar på universitetet USC Marshall School of Business och en kommande NBA-säsong gör det omöjligt att hinna med sina åtagande i Microsofts styrelse.

58 årige Steve Ballmer äger fortfarande 4 procent av aktierna i Microsoft med ett värde av motsvarande 15 miljarder dollar och skriver att det inte är något som kommer att ändras inom en förutskådlig framtid samt att han är fortsatt mycket intresserad av att följa företagets utveckling.

Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments