Chassitillverkaren NZXT är traditionellt kända för hårda datorprodukter men idag släpper företaget sin första mjukvara, Cam. Cam är en mjukvara som ska kunna användas i din dator, smartphone eller surfplatta för att på ett enkelt och smidigt sätt övervaka och optimera dina olika datorsystem.

NZXT Cam rullas idag ut för Windows-plattformen med ska i juni månad även dyka upp i mobil version för både Apples Ios och Google Android. Själv gränssnittet är väldigt enkelt och stilrent, nära på för enkelt men det gör också att informationen om din PC presenteras på ett tydligt sätt.

cam

Cam använder sig och begränsas till de sensorer som dina komponenter tillhandahåller men är redo att mäta och övervaka allt från CPU-temperaturer till hårddiskutrymme och nätverksbelastning. Mjukvaran är även molnansluten och du kan med ett gemensamt konto knyta flera datorer till din profil och övervaka dessa från vilken dator du än befinner dig vid. Något som blir extra intressant när de mobila apparna lanseras senare i sommar.

cam2

Man kan som användare manuellt övervaka de olika komponenterna i sin dator i realtid men Cam skapar även grafer över belastning, temperaturer och liknande som sedan kan presenteras för olika tidsperioder. Här kan man exempelvis se vilket program som använt mest minne under en given tidsperiod eller hur CPU-temperaturerna ändrats under det varmare sommarvädret.

Cam kan även skicka automatiska varningar vid exempelvis höga temperaturer, låga fläkthastigheter eller för den delen när utrymmet på dina hårddiskar börjar ta slut.

Vi passade på att testa mjukvaran lite snabbt under eftermiddagen och den fungerar till synes väl på vårt testsystem där vi får siffror och övervakning för de flesta komponenterna i datorn. Även om liknande övervakningsmjukvara funnits länge verkar NZXT satsa på en mer intressant helhetslösning med molnintegrering och kommande mobilappar, något vi ser fram emot att kika närmare på.

NZXT Cam finns att ladda hem från företagets hemsida och fungerar än så länge enbart på Windows-datorer.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments