MS-bundle

Microsoft har redan tydliggjort att de vill ha ett mer förenat ekosystem och knyta samman sina enorma resurser. Det är ett mål de nu ringar in ytterligare med sitt “Work & Play”-paket, som förenar prenumerationer för Office 365, Skype Unlimited, Xbox Live och Xbox Music i ett rabatterat paket.

Idag sitter Microsoft på resurser för att bilda ett av världens mest heltäckande ekosystem. Microsoft Office och Windows har redan en enorm användarbas, Skype används flitigt världen över för chatt och samtal och Xbox Live är en av världens största plattformar för onlinespel och strömmat material till vardagsrummet.

Ett av målen som VD:n Satya Nadella har satt upp för företaget är att ekosystemet både ska bli mer öppet och mer sammanknutet. Vi har redan märkt av arbetet mot en mer öppen användarbas då företaget satsat hårt inte bara på Windows och Windows Phone, utan även på Ios, Mac OS X och Android. Nu vill företaget även locka sin användare till att dra nytta av fler av dess tjänster genom att erbjuda ett helhetspaket.

Office, molnlagring, VOIP, spel och musik i ett paket

Nya “Work & Play Bundle” blir ett mjukvarupaket där användaren får tillgång till fyra olika prenumerationer i en. Till att börja med inkluderas Office 365, med hela Office-paketet och 1 terabyte molnlagring via Onedrive. Uppepå detta inkluderas Skype Unlimited, med fria samtal globalt och tillgång till Microsofts egna wifi-hotspots.

För att framhäva att Microsoft vill vara ett företag för både arbete och fritid inkluderas även de två Xbox-tjänterna Xbox Live Gold och Xbox Music Pass. Förstnämnda är företagets välbekanta tjänst för onlinespel på Xbox One och Xbox 360 och sistnämnda är Microsofts egen tjänst för strömmad musik.

Paketet får ett totalt pris på 199 dollar per år, vilket rakt konverterat motsvarar cirka 1 500 kronor. Det är förvisso inte småpengar, men helt klart rimligt om man jämför med de cirka 450 dollar, eller 3 300 kronor, som alla tjänsterna hade kostat om de köpts var för sig. Än så länge kan tjänsten bara köpas i Microsofts butiker i USA och Kanada, men bör sprida sig till andra regioner inom en snar framtid.


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

5 Kommentarer på "Microsoft slår ett slag för sitt ekosystem – slår ihop fyra betaltjänster med aggressiv prissättning"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Gadgety
Gäst

Jag betalar typ 600 för enbart Skype unlimited Sverige. Så 900 till för global telefoni och Office-paketet kan vara aktuellt. Men å andra sidan har man väl Officepaketet så länge man är online och har hotmail? Xbox music pass får svidande kritik här http://www.whathifi.com/xbox/music-pass/review “With so many drawbacks, even its cheaper price can’t help it.” What Hifi citerar dålig ljudkvalitet och dålig app för Android och iPhone – endast WP har listning av ny musik, och mest lyssnat till, men redan det är skralt. Någon Xbox One har jag inte planerat. De borde knyta paketet till sina Surfacedatorer också.

Tripptrapptrull
Gäst

Betalar 99 i månaden för Spotify idag, plus en mindre kostnad för Xbox live. Även om MS paket inte är något för mig gillar jag ändå modellen att slå ihop alltsammans till ett mer prisvärt paket.

Kanske är den tiden på väg tillbaka då man inte köper det man konsumerar utan hyr istället. Är det någon mer än jag som kommer ihåg sloganen “Thank you Thorn”? Hyrde min VHS i en massa år tills jag insåg att det jag betalat i hyra var flera gånger mer än vad det hade kostat att köpa den från först början.

svolter
Gäst

Fick av artikeln intrycket att det var något i hopslaget abonnemang som kommer finnas i framtiden.

Står dock på: http://www.microsoft.com/en-us/workandplay/Overview

“Offer Valid November 10, 2014 until January 4, 2015, or while supplies last.”
“With four subscriptions you get access to the following services for 12 months.”

1) Det verkar vara mer av typen tillfälligt erbjudande?
2) Och efter 12 månader händer vad, fullpris om man vill fortsätta?

Gadgety
Gäst
[quote name=”svolter”]Fick av artikeln intrycket att det var något i hopslaget abonnemang som kommer finnas i framtiden. Står dock på: http://www.microsoft.com/en-us/workandplay/Overview “Offer Valid November 10, 2014 until January 4, 2015, or while supplies last.”“With four subscriptions you get access to the following services for 12 months.” 1) Det verkar vara mer av typen tillfälligt erbjudande?2) Och efter 12 månader händer vad, fullpris om man vill fortsätta?[/quote] Bra jobbat. Jag kollade inte. Tillfälligt erbjudande – så annonserar man ofta – “passa på, bara just nu” så det behöver inte innebära att det är en tillfällig kampanj. Din fråga 2) är viktig,… Läs hela »
Gadgety
Gäst

Erbjudandet är enbart öppet i USA. Det kan bli problem att lansera i EU om EU-domstolen tolkar det som ett erbjudande där Microsoft utnyttjar sin dominerande ställning på någon av delprodukterna.

wpDiscuz