bitcoin

Microsoft har närmast smugit ut en riktigt intressant uppdatering i sitt betalningssystem i veckan. Uppmärksamma användare har noterat att det numera går att ladda sitt Microsoft-konto med Bitcoin, som sedan kan användas för att handla mjukvara i onlinebutikerna.

Bitcoin har snabbt vuxit från att vara en väldigt obskyr hobbyvaluta till att bli allt mer av ett seriöst betalningsmedel som accepteras även hos väldigt stora aktörer. Tidigare i år kunde vi rapportera att svenska Webhallen började acceptera Bitcoin-betalningar och nu får de även sällskap av mjukvarujätten Microsoft.

Screen-Shot-2014-12-10-at-11.41.19-PM

Utan att göra något vidare spektakel om uppdateringen har möjligheten att köpa laddningar till sitt Microsoft-konto med hjälp av Bitcoin lagts till. Betalningen översätts till dollar eller annan lokal valuta vid laddningen och sker via betaltjänsten Bitpay.

Det innebär att det nu går att köpa mjukvara från Windows Store, Windows Phone Store samt Xbox Live indirekt med hjälp av Bitcoin, men det går inte att direktbetala med kryptovalutan som du kan göra med exempelvis ett bankkort. Det verkar inte heller gå att använda Bitcoin för svenska användare ännu.

Det hela är verkligen ett intressant initiativ från Microsoft och går i linje med flera av de andra större förändringar som genomförts sedan den nya VD:n Satya Nadella tog över rodret – exempelvis att satsa hårdare på att göra Windows till ett mer öppet operativsystem genom att släppa .NET som öppen källkod och börja erbjuda mer av sin mjukvara till konkurrerande plattformar som Android och Ios.

Mer information finns i Microsofts sida om betalningsinformation.

Källa: Microsoft via Techcrunch


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz